Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Námorník spadol z lode do Tichého oceánu: 16 hodín pekla vo vlnách, nečakaná záchrana!

Silver Supporter
Silver Supporter (Zdroj: profimedia.sk)

WELLINGTON - Litovský námorník Vidam Perevertilov spadol v Tichom oceáne z paluby nákladnej lode a zachránil sa vďaka odpadu, ktorý plával na hladine. Jeho syn Marat, ktorého citoval novozélandský server Stuff, povedal, že otec strávil vo vode 16 hodín. Keď ho našli, vyzeral vraj o 20 rokov starší, ale bol živý.

Záchrana ako z filmu: VIDEO Trojica strávila mesiac na opustenom ostrove, TOTO ju udržalo pri živote

Do vody spadol skoro ráno 16. februára. Pracuje ako hlavný inžinier na lodi Silver Supporter, ktorá bola vtedy na zásobovacej trase medzi Novým Zélandom a ostrovom Pitcairn, obývaným potomkami vzbúrencov z lode Bounty.

Po zmene v strojovni päťdesiatdvaročný Perevertilov pocítil závrat a bolo mu horúco a o štvrtej ráno vyšiel bez záchrannej vesty na palubu. Podľa Marata zrejme omdlel, pretože si nepamätá, ako do vody spadol. Nikto z lode si jeho pád nevšimol.

Perevertilov sa do svitania udržal na hladine a potom si v diaľke všimol temný bod a doplával k nemu. Zistil, že je to k ničomu nepriviazaná a voľne plávajúca rybárska bója, "len odpad na mori", povedal Marat.

Posádke Silver Supporter trvalo šesť hodín, než zistila, že nemá hlavného inžiniera, a kapitán nechal loď otočiť. Keď ju Perevertilov zbadal v diaľke, snažil sa na seba upozorniť mávaním a volaním, čo niekto na palube začul.

"Má silnú vôľu prežiť. Ja by som sa asi rovno utopil. On sa ale vždy udržiaval v dobrej kondícii a staral o zdravie. Myslím, že vďaka tomu prežil," povedal Marat. 

Viac o téme: NámorníkTichý oceánVida Perevertilov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu