Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrôza pri sánkovaní: Veľké pátranie! Dievčatko (5) sa vybralo na kopec a náhle zmizlo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

MOSKVA - Ruská prokuratúra začala vyšetrovať okolnosti, za ktorých v meste Južno-Sachalinsk na ostrove Sachalin na ruskom Ďalekom východe zmizlo päťročné dieťa. Dievčatko sa nakoniec našlo živé - v kanalizačnej šachte, do ktorej sa prepadlo, pretože vstupu do kanalizácie na plánovanom sídlisku chýbal poklop. Oznámila to agentúra Interfax s tým, že dieťa je teraz v starostlivosti lekárov.

Brutálna vražda v Rusku: Mužovi (†48) odrezali hlavu, otrasný nález pod oknom bytu

Päťročné dievča zmizlo počas nedele, kedy sa išlo sánkovať na najbližší kopec. Keď sa do tmy nevrátilo domov, začali po ňom pátrať policajti, hasiči a dobrovoľníci. Až neskoro v noci ho našli živé v kanalizačnej šachte, kam sa cestou domov zrútilo.

"Päťročnú Janu hľadali tri stovky ľudí po celom okolí osem hodín. Vyšetrovatelia už mali podozrenie na vraždu, keď ako zázrakom dobrovoľníci počuli plač z podzemia," vykreslil server provincija.ru s tým, že otvorený vstup do kanalizácie nebolo v snehu vôbec vidieť. A že je až nepochopiteľné, že dievča tak dlho v mrazivej noci prežilo. Asi spadlo šikovne a pred umrznutím ho uchránila vlažná voda pretekajúca kanalizáciou.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Radnica teraz podľa Interfaxu zisťuje, komu vlastne otvorený vstup do kanalizácie patrí. Starosta mesta s približne 200-tisíc obyvateľmi vydal pokyn zistiť, kto je za škandalózny stav zodpovedný a vinníkov potrestať. A nezávisle od toho oblastná prokuratúra začala previerku komunálnych služieb.

V auguste 2018 v čiernomorskom letovisku Soči na juhu Ruska prišiel o život sedemročný chlapec, ktorý sa pred očami babičky prepadol do kanála. Dotyčná ulica bola zaliata vodou po prudkom lejaku, a tak nástrahu nebolo vidieť. Keď chlapec zrazu zmizol, nikto v prvej chvíli nechápal, čo sa stalo. Len babička začala kričať, že "Vnuk spadol do kanála!". Chlapca medzitým prúd odniesol a jeho telo našli záchranári až po niekoľkých hodinách.

Viac o téme: Sánkovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu