Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Taliansko v niektorých oblastiach uvoľní obmedzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrea Rosa)

RÍM - Múzeá a kultúrne pamiatky v niektorých oblastiach Talianska budú môcť od pondelka znova otvoriť pre verejnosť. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA.

Dekrét o otvorení múzeí a národných kultúrnych pamiatok podpísal taliansky premiér Giuseppe Conte. V Taliansku platí trojstupňový systém, v súlade s ktorým sú jednotlivé oblasti zaradené do žltých, oranžových či červených zón, a to v závislosti od rizika spojeného s novým druhom koronavírusu. Opätovné otváranie múzeí sa týka iba oblastí, ktoré sú zaradené do najnižšej žltej zóny.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Návštevníkov tak od pondelka môže znova privítať aj známe archeologické nálezisko na mieste niekdajšieho antického mesta Pompeje, ktoré sa nachádza v juhotalianskom regióne Kampánia. Pompeje boli v dôsledku pandémie zatvorené uplynulých niekoľko mesiacov. Pompeje boli pochované pod vriacou lávou a popolom, keď tam v roku 79 nášho letopočtu vybuchla neďalekom sopka Vezuv. Zahynulo pritom 2000 - 15.000 ľudí. Taliansko dosiaľ zaznamenalo vyše 2,3 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom a vyše 81.000 súvisiacich úmrtí.

Viac o téme: ObmedzeniaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu