Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Čína pre dva prípady infekcie z Mjanmarska uzavrela celé pohraničné mesto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

PEKING - Čínske úrady sa rozhodli uzavrieť mesto Žuej-li, ktoré leží v provincii Jün-nan pri hraniciach s Mjanmarskom a má vyše 200.000 obyvateľov.

Došlo k tomu po tom, ako sa v uplynulých dňoch nákaza novým druhom koronavírusu potvrdila u dvoch osôb, ktoré do zmieneného mesta pricestovali z Mjanmarska. O lockdowne informoval vo štvrtok na svojej webstránke denník The Guardian.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Miestne úrady uviedli, že mesto Žuej-li sa ochoreniu COVID-19 bráni, akoby bolo "vo vojnovom stave". Obyvateľom nariadili, aby zostali doma, pričom všetkých plánujú otestovať. Zároveň zriadili kontrolné stanovištia a každému bránia mesto opustiť či doň vstúpiť. Väčšinu podnikov v meste zatvorili.

Televízia al-Džazíra s odvolaním sa na čínske médiá informovala, že osoby, ktoré do mesta vírus priniesli, tam prišli nelegálne z Mjanmarska. Nákaza sa u nich potvrdila ešte v nedeľu, pričom v dôsledku toho ich spolu s ďalšími piatimi osobami izolovali v miestnej nemocnici. Do karantény bolo následne poslaných aj približne 190 osôb, s ktorými prišli do kontaktu.

Viac o téme: PandémiaČínaMjanmarskoKoronavírusInfikovaníUzavretie mesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu