Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Strednú školu v Prievidzi zatvorili: Traja žiaci boli pozitívni

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PRIEVIDZA - Obchodná akadémia (OA) v Prievidzi zostane vo štvrtok a v piatok (18. 9.) preventívne zatvorená. K prerušeniu vyučovania prezenčnou formou pristúpila škola pre zhoršenie tamojšej epidemiologickej situácie, nový koronavírus tam potvrdili u troch žiakov. Vo štvrtok o tom informoval riaditeľ OA Prievidza Ivan Kadlečík.

"Rozhodnutím Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Prievidza sme mali už od 11. septembra zatvorenú jednu triedu pre výskyt COVID-19. Teraz sa však potvrdil jeden prípad v tej istej triede a jeden v ďalšej triede," spresnil Kadlečík. Riaditeľ tak rozhodol o uzatvorení školy a vyučovanie sa uskutočňuje dištančnou formou.

KORONAVÍRUS v slovenských školách! Ministerstvo zverejnilo AKTUÁLNE čísla, najlepšie sú na tom Košice

Škola podľa Kadlečíka zabezpečila už skôr všetky protiepidemické opatrenia. "Robí sa dezinfekcia, máme ranný filter, meriame teplotu, žiaci nám dávajú vyhlásenia," vymenoval. O tom, ako dlho zostane škola zatvorená, rozhodnú hygienici, dodal Kadlečík.

KORONAVÍRUS Strednú školu v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Žiaci gymnázia v Šamoríne sa preventívne učia online

Od štvrtka sa realizuje vyučovanie na Gymnáziu Imre Madácha s vyučovacím jazykom maďarským v Šamoríne na diaľku. Z preventívnych dôvodov sú žiaci a učitelia ponechaní v domácom prostredí po tom, ako časť pedagogického zboru prišla do kontaktu s osobou pozitívne testovanou na ochorenie COVID-19. Informoval o tom odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na základe výsledkov testov a konzultácií s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Dunajskej Strede sa rozhodne o ďalšom postupe. "V župných stredných školách platia protiepidemiologické opatrenia, ako nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk a priestorov alebo meranie teploty termokamerou pri vstupe do budovy," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Ako doplnil, Úrad TTSK a školy postupujú v prijímaní opatrení v spolupráci a podľa pokynov regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Viac o téme: PandémiaStredná školaPrievidzaKoronavírusObchodná akadémia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu