Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Francúzi nechcú nechať nič na náhodu: Až do októbra zakázali masové zhromaždenia

Jean Castex
Jean Castex (Zdroj: TASR/AP Photo/Michel Euler)

PARÍŽ - Francúzska vláda predĺži až do konca októbra zákaz zhromaždení s účasťou nad 5000 ľudí, ktorého platnosť by sa inak skončila 30. augusta. Oznámil to v utorok francúzsky premiér Jean Castex, ktorého citovala agentúra DPA.

Castex varoval, že priebeh epidémie nového druhu koronavírusu, ktorá si vo Francúzsku vyžiadala už viac ako 30.000 životov, sa v posledných dňoch začala opäť zhoršovať a počet infikovaných znovu narastá.

Premiér počas návštevy nemocnice v meste Montpellier taktiež povedal, že denný nárast infikovaných sa v ostatnom čase zvýšil z približne 1000 prípadov, ktoré zaznamenávali ešte pred troma týždňami, na momentálnych zhruba 2000.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa Castexa sú náznaky, že obyvatelia dostatočne nedodržiavajú hygienické opatrenia, rozstupy či nosenie rúšok, ktoré sú vo Francúzku povinné vo všetkých verejných budovách a vo viacerých mestách odnedávna tiež v exteriéroch.

Castex dodal, že úrady v celej krajine bude inštruovať v tom zmysle, aby čo najviac rozšírili "povinnosť nosiť rúška na verejných priestranstvách". Vo Francúzsku sú rúška teraz povinné vo verejnej doprave a v uzavretých verejných priestoroch, ako sú obchody či reštaurácie.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaFrancúzskoParížKoronavírusJean Castex
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu