Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Polícia v Bánovciach kontrolovala dodržiavanie karantény: Nie každý zostal doma

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Policajti kontrolovali v Bánovciach nad Bebravou dodržiavanie karanténnych opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. V predošlých dňoch vykonali viac ako tri desiatky kontrol, v jednom prípade zistili porušenie nariadenia. V utorok o tom informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Kontrolu dodržiavania karantény vykonávali policajti po dohode s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) Trenčín. "Len od piatka 7. augusta do pondelka 10. augusta polícia vykonala viac ako 30 kontrol dodržiavania karantény, pričom v jednom prípade zistila porušenie tohto nariadenia. Osobu, ktorá porušila nariadenie, nahlásili RÚVZ Trenčín, ktorý bude v predmetnej veci konať," uviedol Kudlička.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Policajti všetkých okresných riaditeľstiev v rámci Trenčianskeho kraja budú podľa neho aj naďalej vykonávať náhodné kontroly dodržiavania uloženej karantény v súvislosti s ochorením COVID-19.

KORONAVÍRUS Polícia v Bánovciach
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

Uvoľňujú opatrenia

Samospráva Bánoviec nad Bebravou v stredu (12. 8.) opätovne otvorí krytú plaváreň. Zároveň ruší zákaz používania spŕch na všetkých športoviskách a obmedzenie v podobe maximálne povolenej kapacity návštevníkov letného kúpaliska. O uvoľnení protiepidemických opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu rozhodol v utorok krízový štáb mesta.

K uvoľneniu opatrení pristúpil krízový štáb mesta na základe zhodnotenia aktuálnej epidemiologickej situácie. V platnosti zostáva až do odvolania zákaz organizovať verejné hromadné kultúrne a spoločenské podujatia s účasťou viac ako 100 osôb v interiéri. Návštevnosť verejných podujatí v exteriéri je obmedzená maximálne na 1000 osôb.

Viac o téme: PandémiaKaranténaPolícia KoronavírusBánovce nad Bebravou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu