Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Nórsko zaviedlo karanténu pre cestujúcich zo štyroch krajín vrátane Česka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OSLO - Nórsko sa rozhodlo opätovne zaviesť karanténnu povinnosť pre cestujúcich prichádzajúcich z Českej republiky, Francúzska, Monaka, Švajčiarska a dvoch regiónov susedného Švédska. Dôvodom je skutočnosť, že v uvedených oblastiach momentálne narastá počet osôb nakazených novým druhom koronavírusu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie úrady.

Toto nariadenie, ktoré vstúpi do platnosti v sobotu, znamená, že osoby, ktoré prichádzajú do Nórska zo zmienených štyroch krajín a švédskych regiónov Skane a Kronoberg, musia postúpiť 10-dňovú karanténu. Ministerstvo zahraničných vecí v Osle uviedlo, že neodporúča nórskym občanom cestovanie do týchto oblastí, pokiaľ to nie je nevyhnutné. Svoje rozhodnutie zdôvodnilo narastajúcim počtom infikovaných.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Bohužiaľ, súčasná (epidemiologická) situácia sa vo viacerých európskych krajinách uberá nesprávnym smerom," uviedla na margo tohto rozhodnutia ministerka zahraničných vecí Ine Eriksenová Söreideová. Varovanie nórskeho ministerstva zahraničných vecí sa vzťahuje aj na Andorru, Belgicko, Bulharsko, Chorvátsko, Luxembursko, Portugalsko, Rumunsko a Španielsko.

Viac o téme: CestujúciČeskoKaranténaNórskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu