Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Počet nových prípadov COVID-19 v Malajzii klesol po mesiaci pod 100

Menej než 100 nových prípadov nákazy koronavírusom v tomto štáte juhovýchodnej Ázie zaznamenali po prvý raz od 23. marca.
Menej než 100 nových prípadov nákazy koronavírusom v tomto štáte juhovýchodnej Ázie zaznamenali po prvý raz od 23. marca. (Zdroj: SITA/AP Photo/Vincent Thian)

KUALA LUMPUR - V Malajzii bolo v stredu potvrdených 85 nových prípadov ochorenia COVID-19, pôvodcom ktorého je nový koronavírus. Menej než 100 nových prípadov nákazy koronavírusom v tomto štáte juhovýchodnej Ázie zaznamenali po prvý raz od 23. marca.

S odvolaním sa na vyhlásenie malajzijského ministerstva zdravotníctva o tom v stredu informovala agentúra DPA. Celkovo bol COVID-19 v Malajzii potvrdený u 5072 osôb, pričom 2647 sa z choroby už vyliečilo a 83 jej podľahlo. Po tom, ako stúpol počet infikovaných ľudí v krajine za jeden týždeň zo 129 na 790, zaviedla malajzijská vláda 18. marca prísne opatrenia v snahe zamedziť ďalšiemu šíreniu nákazy.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

V krajine sú zatvorené všetky firmy a školy, pričom zakázané sú aj všetky verejné zhromaždenia. Tieto opatrenia by mali trvať minimálne do 28. apríla. Za narušenie karanténnych opatrení bolo v Malajzii zadržaných už 15.000 osôb z ktorých zhruba 5000 by sa malo postaviť pred súd.

Viac o téme: TestovanieArmádaPrípadyMalajziaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu