Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

KORONAVÍRUS Ukrajina potvrdila 3764 prípadov ochorenia COVID-19 a 108 obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Bernd Wuestneck/dpa via AP)

KYJEV - Počet potvrdených prípadov infekcie novým typom koronavírusu na Ukrajine sa k stredajšiemu ránu za uplynulých 24 hodín zvýšil o 392 na 3764. Z tohto počtu 108 ľudí nákaze podľahlo a 143 sa uzdravilo. Informovala o tom agentúra Ukrinform s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo zdravotníctva.

Šéf rezortu Maxym Stepanov zároveň oznámil, že pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19, spôsobované novým koronavírusom SARS-CoV-2, je aj 684 ukrajinských zdravotníckych pracovníkov a 260 detí. Ešte v utorok ministerstvo informovalo o 594 prípadoch nákazy u zdravotníckych pracovníkov.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Ukrajinská vláda rozhodla koncom marca o zavedení režimu mimoriadnej situácie na celom území krajiny s cieľom zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Karanténne opatrenia tak potrvajú najmenej do 24. apríla.

Ukrajina zastavila všetky medzinárodné lety i medzinárodnú autobusovú a železničnú dopravu. Cudzinci majú na Ukrajinu zákaz vstupu. Do krajiny sa dostanú iba jej občania autom alebo pešo. Po príchode musia stráviť 14 dní v karanténe pod lekárskym dohľadom v zariadeniach, ktoré vyčlenia jednotlivé oblasti. Ide prevažne o hotely alebo lekárske zariadenia.

Viac o téme: NákazaPrípadyUkrajinaKoronavírusCOVID-19Maxym Stepanov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu