Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Ste anjeli! VIDEO Taxikár Robert (53) bol na pokraji smrti, lekárom a sestrám poslal dojemný odkaz

Český taxikár s COVID-19 Zobraziť galériu (2)
Český taxikár s COVID-19 (Zdroj: FB/Všeobecná fakultní nemocnice v Praze - VFN)

PRAHA – Taxikár Robert (53) je jediný pacient v Česku s COVID-19, ktorý je liečený experimentálnym liekom remdesivir. Niekoľkotýždňová intenzívna starostlivosť lekárov a sestier mu zachránila život. Muž bol totiž na pokraji smrti. Všeobecná fakultná nemocnica (VFN) v Prahe na sociálnej sieti zverejnila dojemné video, v ktorom vzdal hold zdravotnému personálu.

Po tom, ako sa český taxikár infikoval novým koronavírusom, pri živote ho udržiavala len pľúcna ventilácia a mimotelový obeh. Muž leží vo VFN v Prahe a vďaka nepretržitej starostlivosti lekárov a sestier a zrejme aj experimentálnemu lieku remdesivir má najhoršie za sebou. V súčasnosti sa jeho stav zlepšil natoľko, že dokázal poďakovať nemocničnému personálu.

Súvisiace: KORONAVÍRUS Michaelin nakazený manžel má nádej na uzdravenie: FOTO Českí lekári mu podávajú experimentálny liek

Dojemný odkaz zverejnila nemocnica na svojom facebookovom účte. „Všetkým ľuďom, ktorí mi tu pomáhajú, by som chcel odkázať, že im naozaj veľmi ďakujem. Veľmi si vážim, že ma z toho dostali, že to dokázali, že to zvládli, že som tu. Som za veľmi šťastný. Títo ľudia sú proste anjeli, naozaj anjeli,“ povedal so slzami v očiach pacient.

„Obdivujem ich, ako riskujú, dennodenne nastavujú svoj krk, pritom vedia, ako je to nákazlivé. Idú do toho, neboja sa, hoci majú doma rodiny a deti. Napriek tomu robia svoju prácu a ďalej pomáhajú ľuďom,“ dodal Robert.

Súvisiace: KORONAVÍRUS Nakazený taxikár zápasí o život: Jeho rodinu sužuje strach, mrazivá spoveď manželky

Z videa je zrejmé, že boj s koronavírusovou infekciou mu vzal veľa síl. Čech je v starostlivosti lekárov od 10. marca. Spočiatku sa liečil v Thomayerovej nemocnici v Prahe na bežnom pľúcnom oddelení s podozrením na zápal pľúc. Ochorenie COVID-19 sa u neho odhalilo neskôr. Keď mu zlyhali orgány, previezli ho do VFN v Prahe. V Thomayerovej nemocnici sa od neho infikovali štyri zdravotné sestry.

Viac o téme: ČeskoNákazaVodičLiekTaxikárLiečbaCOVID-19KoronavírusRemdesivir
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu