Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Vyliečený taxikár opísal svoj boj s COVID-19: Mal silné halucinácie!

Český taxikár sa uzdravil z COVID-19 Zobraziť galériu (4)
Český taxikár sa uzdravil z COVID-19 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

PRAHA – Dobrá správa z Česka! Taxikár, ktorého zdravotný stav sledovala celá krajina, sa uzdravil z ochorenia COVID-19. V pondelok ho prepustili domov.

Prelomový prípad nákazy koronavírusom v Česku – tak  sa začiatkom marca hovorilo o taxikárovi, ktorý s ochorením COVID-19 ešte tri dni vozil klientov a stretol sa s takmer stovkou ľudí. Šlo o prvý prípad u našich susedov, keď sa vírus preniesol z človeka na človeka, pripomenula televízia Nova, ktorá v pondelok informovala, že šoféra už prepustili domov.    

Taxikár bol hospitalizovaný 43 dní, pričom 30 dní bol v umelom spánku. „Cítim sa výborne. Prvá vec, ktorú spravím, je, že si dám čaj,“ povedal.   

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Ste anjeli! VIDEO Taxikár Robert (53) bol na pokraji smrti, lekárom a sestrám poslal dojemný odkaz

Český taxikár sa uzdravil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Ako sám priznal, najskôr si myslel, že má iba nádchu. Tá sa ale po dvoch dňoch zmenila na vysoké horúčky. Na infekčné oddelenie v pražskej Nemocnici na Bulovke ho previezli 7. marca. O tri dni neskôr už bojoval o život. Štyri týždne bol napojený na pľúcnu ventiláciu, utlmovaný liekmi. Trápili ho silné halucinácie.    

„Vytrhával som si všetky kanyly, snažil som sa utiecť. Keď sa zobudíte a vidíte okolo seba partiu "kozmonautov", môžete si myslieť hocičo – napríklad, že prišli Marťania a chcú na vás robiť pokusy,“ opísal ťažké chvíle taxikár.

Český taxikár sa uzdravil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Zo zmäteného bdelého stavu má spomienky aj na stav v kóme. „Snívalo sa mi o vlastnom pohrebe. Rozprával som sa so strýkom, s ktorým som 40 rokov nehovoril,“ uviedol s tým, že naňho hovorili aj hlasy, ktoré ale nevie identifikovať. „Či to boli anjeli alebo smrť, nedokážem to definovať.“

Muž napočítal tri osobné výhry – odobratie sondy do žalúdka, sňatie dýchacieho prístroja a privezenie mobilnej toalety. „A keď som potreboval, tak som si mohol sám sadnúť,“ dodal a tvrdí, že sa prebral akoby do iného sveta – z pár desiatok infikovaných sú tisíce a republika je v karanténe. Uzdraveného muža v pondelok popoludní odviezla domov sanitka.

Viac o téme: ČeskoNákazaVodičTaxikárCOVID-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu