Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Z epicentra nákazy priletia dvaja Slováci: Evakuuje ich francúzsky špeciál

Koronavírus desí celý svet.
Koronavírus desí celý svet. (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

WU-CHAN - Dvaja Slováci a piati Česi sú na palube francúzskeho špeciálu, ktorý v nedeľu odštartoval z čínskeho mesta Wu-chan, uzavretého epicentra šírenia nového koronavírusu. Oznámilo to české ministerstvo zahraničných vecí.

Šéf rezortu Tomáš Petříček podľa oznámenia uviedol, že päť osôb z ČR, ktoré požiadali o repatriáciu, sa podarilo evakuovať z uzavretej oblasti zasiahnutej koronavírusom po niekoľkých dňoch intenzívnych vyjednávaní, a to vďaka českému zastupiteľstvu v Číne a jeho spolupráci s francúzskymi kolegami.

Koronavírus desí celý svet: Nový prípad v Nemecku, prvá obeť mimo Číny

Lietadlo s evakuovanými by malo doraziť do Francúzska ešte v nedeľu dopoludnia. Česi a Slováci následne budú pokračovať v ceste do Bruselu, kde presadnú na špeciál vyslaný českou vládou. "Po dohode so slovenskou vládou sme ponúkli v českom špeciáli z Bruselu tiež dve miesta pre slovenských občanov," povedal minister Petříček.

Po prílete do Prahy českých občanov prevezú do Nemocnice na Bulovke, uzatvára české ministerstvo v oznámení na svojej webovej stránke s tým, že pre slovenských občanov si prídu lekári zo Slovenska.
 

Viac o téme: SlováciČesiKoronavírusFrancúzsky špeciál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu