Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Letecká tragédia na Ukrajine! FOTO Neúspešné núdzové pristátie, hlásia mŕtvych

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/Lviv City Council)

KYJEV - Pri meste Ľvov na západe Ukrajiny sa pri núdzovom pristávaní zrútilo nákladné lietadlo Antonov An-12. Nehodu neprežilo najmenej päť ľudí, informuje spravodajský portál BBC.

Na palube lietadla, ktoré sa pokúsilo núdzovo pristáť neďaleko cintorína pri obci Sokiľnyky, sa nachádzalo sedem osôb. Úmrtie štyroch členov posádky potvrdil aj ukrajinský minister pre infraštruktúru Vladyslav Kryklij.

Lietadlo malo pôvodne pristáť na medzinárodnom letisku vo Ľvove. Z radarov riadenia letovej prevádzky zmizlo o 07.10 h miestneho času (08.10 SELČ). O 07.29 h kontaktoval záchranné zložky jeden z členov posádky havarovaného stroja. Tie lietadlo o 07.49 h miestneho času lokalizovali vo vzdialenosti približne 1,5 kilometra od medzinárodného letiska, dopadlo blízko futbalového štadióna a cintorína. Letisko v Ľvove v dôsledku nehody pozastavilo prevádzku. Havarovaný Antonov An-12 bol v prevádzke 51 rokov.

Stroju aerolínií Ukraine Air Alliance, ktorý bol na ceste zo španielskeho Viga do tureckého Istanbulu, došlo pred plánovanou zastávkou v Ľvove palivo, uviedol minister pre infraštruktúru Vladyslav Kriklij. Podľa ministerstva pre mimoriadne situácie malo lietadlo sedemčlennú posádku a jedna osoba sprevádzala náklad. Čo prevážali, nie je známe.

Viac o téme: LietadloUkrajinaĽvovAntonov An-12
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu