Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pád lietadla v Česku: Vyslalo núdzový signál, po veľkom pátraní našli posádku mŕtvu

(Zdroj: Twitter/Policie ČR)

PETROVICE - Česká polícia našla dnes okolo 9.00 h. v lesnom poraste pri obci Petrovice u Měčína na Klatovsku malé lietadlo a dvoch mŕtvych. Po nezvestnom lietadle, ktoré vyslalo núdzový signál GPS vo štvrtok okolo deviatej večer, pátrala odvčera polícia. Do hľadania sa zapojili vrtuľníky polície a armády. Bohužiaľ, výsledok je tragický.

Nešťastie v Španielsku: Desivé VIDEO očitého svedka zachytáva pád lietadla do mora

Na palube lietadla bola tridsaťosemročná žena a šesťdesiattriročný muž. Bližšie informácie k nehode, lietadlu ani k posádke policajná hovorkyňa Martina Korandová neuviedla.

"Príčinu nehody budeme zisťovať v spolupráci s odbornými znalcami a pracovníkmi Ústavu pre odborné zisťovanie príčin leteckých nehôd," dodala.

Nehoda sa stala na pomedzí okresov Klatovy a Plzeň-juh. Petrovice sú vzdušnou čiarou asi šesť kilometrov od Žinkov, odkiaľ sa vo štvrtok večer ozval núdzový signál.

Na miesto pádu lietadla prišli okolo poludnia odborníci z Ústavu pre odborné zisťovanie príčin leteckých nehôd, ktorí budú spolu s políciou zisťovať okolnosti nehody. Až skončia na mieste s vyšetrovaním, hasiči pomôžu s vyzdvihnutím lietadla z lesného terénu. Príčinu úmrtia určí u posádky nariadená súdna pitva.

Policajná hovorkyňa Dana Ladmanová zatiaľ neuviedla, kto lietadlo riadil, ani odkiaľ letelo. Podľa fotoreportéra ČTK zostalo čiastočne zakliesnené v polámaných vetvách stromov, časť trosiek dopadla na zem.

Viac o téme: PádLietadloPátranie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu