Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragické nešťastie pri meste Toledo: VIDEO Lietadlo havarovalo blízko hlavnej cesty, dvaja mŕtvi

(Zdroj: Repro foto YouTube/Associated Press)

TOLEDO - Dvaja ľudia zahynuli, keď havarovalo nákladné lietadlo približujúce sa k letisku pri meste Toledo v americkom štáte Ohio. K nehode došlo v stredu skoro ráno len niekoľko desiatok metrov od hlavnej cesty. Stroj sa zrútil na prázdne vozidlá vedľa autoopravovne a začal horieť, informovali miestne úrady.

Neboli hlásené žiadne ďalšie zranenia. Nešťastie sa stalo východne od civilno-vojenského letiska Toledo Express Airport, spresnila tlačová agentúra AP. Dvaja ľudia, ktorí zahynuli, sa nachádzali na palube lietadla typu Convair 440.

Okolo 10.00 h miestneho času neboli už viditeľné žiadne plamene, hasiči len občas postriekali vodou tlejúci vrak stroja. V autoopravovni bol pri páde lietadla rozdrvený najmenej jeden príves, ktorý zhorel.

Úrady ešte nevedeli potvrdiť, či lietadlo vyslalo núdzový signál. Stroj údajne odštartoval z mesta Laredo na juhu štátu Texas a v utorok pristál pri Memphise v štáte Tennessee, odtiaľ potom v stredu nadránom smeroval do Rotterdamu v štáte Ohio. Zrútil sa okolo 02.37 h miestneho času.

Viac o téme: HaváriaNákladné lietadloToledo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu