Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Muž sa snažil uchrániť slnečník pred vetrom: VIDEO To, čo sa stalo potom, nikto nečakal

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/Demirören Haber Ajansı)

ANKARA - Rozruch doma aj v cudzine vyvolali zábery z pouličnej kamery v meste Kadirli v juhotureckej provincii Osmaniye, kde silný víchor odvial z kaviarne slnečník s podstavcom - aj s mužom, ktorý sa ho pokúšal pridržať.

FOTO Turistka relaxovala na pláži, takmer prišla o život: Privolaní hasiči zostali v šoku

Sadik Kocadalli sa podľa ruskej redakcie BBC dostal až do štvormetrovej výšky. Dobrodružný let prečkal bez úhony, na rozdiel od muža, na ktorého slnečník dopadol. Zraneného museli odviezť do nemocnice so zlomenou nohou a pomliaždenými rebrami. Ostatní, odvážny letec a jeho priatelia, ktorí sa tiež pokúšali slnečník udržať na zemi, sa potom kúskom pochválili pred kamerami.

Muž sa snažil uchrániť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Demirören Haber Ajansı)

BBC však mohla opis dramatické príhody nazvať titulkom vypožičaným zo slávneho románu a ešte slávnejšieho filmu Gone with the Wind, ktorý sa prekladá ako Odviate vetrom.

Server Newsru.com zase vyrátal obdobné príhody so šťastným koncom z iných končín sveta: pred tromi rokmi víchor v Číne vyniesol školáka až do výšky niekoľkých metrov, ale dieťa z následného pádu vyviazlo len s pár modrinami.

Vlani v júni v meste Matamata na Novom Zélande sa tornádo zmocnilo trinásťročného chlapca, ktorý ale tiež z hier so živlom vyvyiazol len s modrinami. A tiež vlani v júni víchrica v meste Commerce City v americkom štáte Colorado odviala mobilné toalety až do výšky desiatok metrov. Našťastie, v búdkach práve nikto nebol.

Viac o téme: SlnečníkVietorVíchorTureckoSadik Kocadalli
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu