Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Manželia si zaplatili luxusnú dovolenku v dovolenkovom raji: Zničila im ju táto nechutnosť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Mayor La Grotta Verde Grand Resort)

LONDÝN - Pár z anglického grófstva Essex prezradil, že ich dovolenku na Korfu v hodnote 2500 libier (cca 2800 eur) zničila dvojmetrová zapáchajúca stena z morských rias. Laurel a David vydržali na pláži polovicu dňa, potom odišli a vyhlásili, že sa už nikdy nevrátia. Museli sa uskromniť s hotelovým bazénom.

Laurel Cormacková a David Crook tvrdia, že celú dovolenku im zničila súkromná pláž zaprataná morskými riasami. Museli preto využiť hotelový bazén v rezorte Mayor Verde Grand Resort v Agios Gordios. Angličan to oznámil dovolenkovému sprostredkovateľovi, britskej spoločnosti TUI. Podľa neho hostí neoboznámila s nepriaznivou situáciou na pláži. Dvojica videla v hoteli množstvo propagačných videí, na ktorých bola pláž v dokonalom stave. 

VIDEO Turisti oddychovali na pláži: Keď zbadali, čo lezie z krovia, okamžite sa dali na útek

"Sme plážoví ľudia a vždy si rezervujeme hotel, ktorý má vlastnú pláž. Keď chceme relaxovať, preferujeme pláž, pretože bazény sú vždy preplnené," uviedol Crook. Lenže čierne morské riasy tvorili na pláži dlhé pruhy, ktoré sa neustále priliepali na nohy. Navyše zapáchali a okolo nich bolo množstvo múch a ani voda nebola čistá.

Brožúry pritom zobrazovali nádhernú pieskovú pláž, nie kopec smradľavých morských rias. Pracovníci hotela podľa Davida vždy o šiestej ráno pozbierali riasy z vody a odhodili ich na hromadu priamo k hotelu. Riasy vôbec neodstraňovali, jednoducho ich len hromadili na jednom mieste. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: pixabay.com)

"Mohli sme využívať verejné pláže kúsok od hotela, ale museli by sme platiť ďalšie peniaze za ležadlá, slnečníky a občerstvenie, all-inclusive by tak úplne stratil zmysel," podotkol nespokojný Brit. Spoločnosť TUI sa vyjadrila, že ju priebeh dovolenky na gréckom ostrove mrzí a že bude dvojicu čoskoro kontaktovať kvôli bližším detailom.

Viac o téme: DovolenkaHotelPlážKorfuRiasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu