Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Brit si incident z Prahy zapamätá na celý život: Neuveríte, čo sa stalo na letisku s jeho pasom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA/NEWCASTLE - Brit uviazol na pražskom letisku - s jeho pasom omylom odcestoval jeho kamarát, ktorý cestou do Newcastlu s prestupom v Amsterdame prešiel cez štyri kontroly. Nikto si nevšimol, že má cudzí pas, a on sám to zaznamenal až doma. Informoval o tom v utorok denník The Independent.

Pawel (75) letel z Británie do Gdanska: Keď si chcel objednať taxík domov, zostal v strašnom šoku

Štyridsaťštyriročný Steve Vincent, profesor na univerzite v Newcastli, navštívil Prahu so svojím kamarátom, 43-ročným Allanom Poolom. Zámena dvoch starých, ošúchaných pasov sa udiala, keď sa prihlasovali na ubytovanie v Starom Meste. Vincent teraz musí čakať, kým mu britská ambasáda vydá náhradný cestovný doklad. Zaplatí zaň 100 libier (cca 115 eur), starý pas si bude musieť zrušiť a požiadať o nový.

Brit si incident z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)

Poole odcestoval v nedeľu. V Prahe nikto neoveril, či údaje z palubného lístka zodpovedajú tým v pase. "Dokonca som prešiel automatickou pasovou kontrolu v Amsterdame," opísal Brit, ako sa počas medzipristátia dostal zo schengenského priestoru, do ktorého Británia na rozdiel od Českej republiky a Holandska nepatrí.

Pred vstupom do lietadla do Newcastlu ukázal personálu opäť správny palubný lístok a cudzí pas. Prešiel. A rovnako tak aj imigračnou kontrolou v cieľovej destinácii. "V Newcastli sa pozreli do pasu a pustili ma ďalej," opisuje Poole.

Viac o téme: LetiskoPas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu