Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Blamáž ako hrom: Indický herec (39) zažil najhoršiu obsluhu v pražskej kaviarni

Vir Das
Vir Das (Zdroj: YouTube/Vir Das)

DILLÍ/PRAHA - Indický bollywoodsky herec a komik Vir Das sa ôsmim miliónom svojich priaznivcov na Twitteri posťažoval, že sa v pražskej kaviarni Café Café stretol s rasizmom, keď ho spoločne s rodičmi nikto neobslúžil a nevyťažená obsluha ich ignorovala. Majiteľ podniku Richard Hrádek ČTK povedal, že išlo o nedorozumenie a možnosť rasizmu vylúčil. Indickému hercovi sa ospravedlnil.

Ryanair si opäť zavaril: Rasistické VIDEO z paluby obletelo svet, ľudia sú pobúrení

"V Prahe... sme zamierili do Café Café. Ale neobsluhujú tu hnedých ľudí. Usadili sme sa a oni nás ignorovali. Šesťkrát sme ich volali, ignorovali nás. Bol som tam s rodičmi, odišli sme," napísal Das na Twitteri. Tridsaťdeväťročný herec, ktorého videá na serveri YouTube sledujú milióny priaznivcov, podotkol, že inak bola väčšina miest a ľudí v Prahe úžasná.

Zo strany obsluhy v kaviarni podľa neho nešlo o žiadne subtílne náznaky - postoj personálu vraj bol viac než jednoznačný. "Bolo to skoro až smiešne," napísal Das. "Píšem to preto, že tú kaviareň niekto vlastní, a ten niekto tých ľudí zamestnáva. A mal by to vedieť," dodal.

Neskôr herec napísal, že majiteľ Café Café zavolal jeho tímu, ospravedlnil sa za správanie zamestnancov a sľúbil, že to s nimi preberie. "Znel ako naozaj dobrý človek," doplnil Das.

"Na našej strane je pochybenie, že si ich nikto šesť minút nevšimol," povedal Hrádek ČTK. Rozhodne odmietol, že by obsluha herca ignorovala z dôvodu farby pleti. Hrádek sa hercovi ospravedlnil, poslal tortu a pozval ho na návštevu svojho podniku.

Dasove príspevky na Twitteri už však spustili lavínovú reakciu a v recenziách Café Café sa za niekoľko hodín objavili desiatky negatívnych komentárov odsudzujúcich kaviareň ako rasistickú.

Viac o téme: KaviareňRasizmusObsluhaPrahaVir DasCafé Café
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu