Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Medzinárodná blamáž pre Ukrajinu: Poslanca odviedla pražská polícia ako vo filme

(Zdroj: Facebook)

PRAHA - Česká polícia zadržala v pondelok v Prahe poslanca ukrajinského parlamentu, ktorý sa na Letisku Václava Havla pokúšal zaplatiť falošnými eurami. Informovala o tom v noci na utorok agentúra Ukrinform. Zadržaným je poslanec za Radikálnu stranu Andrij Lozovoj.

Predseda strany Oleh Ľaško na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook napísal, že 29-ročného Lozového zadržali pred odletom do Kyjeva, keď na letisku pri platení za darček pre matku predložil falošné eurá. Spresnil, že tieto eurá zamenili v Kyjeve Lozového parlamentní asistenti. Prípadom sa zaoberá aj ukrajinská polícia, ktorá spustila pátranie po "vekslákoch".

Ľaško vyjadril nádej, že poslanca Lozového, ktorý sa stal "obeťou podvodníkov s valutami", česká polícia v krátkom čase prepustí. Podľa českého spravodajského portálu iDNES.cz polícia poslanca Lozového prepustila na slobodu po ôsmich hodinách.

Lozovoj na Facebooku napísal, že česká polícia ho vyviedla z lietadla "ako vo filme" a prepravila na najbližšiu policajnú stanicu. Po vysvetlení, ktoré policajtom podal, sa údajne ukázalo, že sa ničoho nedopustil, v kauze ho vedú ako poškodeného.

Lozovoj sa na Facebooku za svoje prepustenie poďakoval ukrajinskému ministrovi zahraničných vecí Pavlovi Klimkinovi a veľvyslancovi v Prahe Jevhenovi Perebyjnisovi. Podrobnosti o ich prípadnej intervencii poslanec neuviedol, napísal server iDNES.cz.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu