Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Rodina sa viezla na oslavu narodenín: Po havárii limuzíny 20 mŕtvych, aj štyri sestry s manželmi

Allison (vzadu, druhá zľava), Mary (vzadu, tretia zľava), Abby (vpredu, vľavo) a Amy (vpredu, vpravo). Zobraziť galériu (11)
Allison (vzadu, druhá zľava), Mary (vzadu, tretia zľava), Abby (vpredu, vľavo) a Amy (vpredu, vpravo). (Zdroj: Facebook)

NEW YORK - Pri nehode v americkom štáte New York zomrelo v sobotu popoludní 20 ľudí potom, čo limuzína narazila do zaparkovaného auta. Podľa miestnych úradov ide o najhoršiu dopravnú nehodu v USA za takmer desať rokov. Všetkých osemnásť osôb v limuzíne, ktoré smerovali na oslavu narodenín, je mŕtvych. Boli medzi nimi aj štyri sestry a ich manželia. Deti prišli v jedinom okamihu o milujúcich rodičov.

Nehoda sa stala v sobotu popoludní miestneho času v asi trojtisícovom mestečku Schoharie, ktoré leží 270 kilometrov severne od New Yorku. Polícia uviedla, že vodič limuzíny nezastavil na križovatke, kde bola značka stop, a narazil do SUV zaparkovaného pred obchodom-kaviarňou. Prečo vodič na stopke nezastavil, zatiaľ nie je jasné, polícia príčinu vyšetruje.

Robert a Mary Dysonovci
Zobraziť galériu (11)
Robert a Mary Dysonovci  (Zdroj: Facebook)

Agentúra AP s odvolaním sa na svedkov uviedla, že ľudia v limuzíne mierili na narodeninovú oslavu. Niektoré médiá predtým špekulovali, že išlo o svadobčanov. Pri nehode zomrelo všetkých 18 ľudí v limuzíne, vrátane vodiča, a dvaja ľudia, ktorí stáli v blízkosti zaparkovaného vozidla. Manažérka obchodu, pred ktorým sa nehoda stala, povedala denníku The New York Times, že limuzína išla rýchlosťou "snáď 100 km za hodinu".

Adam a Abby Jacksonovci
Zobraziť galériu (11)
Adam a Abby Jacksonovci  (Zdroj: Facebook)

Obeťami sa stali štyri sestry - Abigail Jacksonová, Mary Dysonová, Allison Kingová, Amy Steenburgová a ich manželia. Rodina sa pritom viezla práve na oslavu 30. narodenín najmladšej zo sestier Amy. Abby Jacksonová s manželom Adamom mali dve deti. Amy a jej manžel Axel (29) sa zosobášili iba v júni tohto roka. Pri nehode mal prísť o život aj Axelov brat Rich.

Amy a Axel Steenburgovci
Zobraziť galériu (11)
Amy a Axel Steenburgovci  (Zdroj: Facebook)

"Boli to krásne dievčatá, plné života, mali všetko ešte pred sebou. Jedna z nich mala dve deti, ďalšia jedno. Mám päť neterí a teraz sú štyri z nich mŕtve," uviedla teta sestier Barbara Douglasová pre New York Post s tým, že najhoršie chvíle však teraz prežívajú jej brat s manželkou, ktorí prišli naraz o štyri dcéry.

Allison Kingová
Zobraziť galériu (11)
Allison Kingová  (Zdroj: Facebook)

Rodina potvrdila smrť aj manželov Erin (34) a Shanea (30) McGowanovcov, ktorí sa taktiež brali iba tento rok. V aute zahynul aj Erinin bratranec Patrick Cushing.

Podľa Washington Post si chcela oslavujúca spoločnosť požičať mikrobus, ale ukázalo sa, že sa pokazil, a tak im bola ako náhrada poslaná limuzína Ford Excursion, ročník výroby 2001. Znepokojená Erin údajne svojej sestre napísala správu, že auto je v hroznom stave. Po 20 minútach od správy bola celá posádka vozidla mŕtva.

Erin a Shane McGowanovci
Zobraziť galériu (11)
Erin a Shane McGowanovci  (Zdroj: Facebook)

Podnik, pred ktorým sa nehoda stala a ktorý je obľúbený u turistov, na Facebooku už v sobotu vyvesil kondolencie príbuzným obetí. "Ako viete, stala sa pred naším obchodom dnes hrozná nehoda. Najprv chceme poďakovať všetkým záchranárom. Naše srdcia smútia s rodinami obetí," napísalo v sobotu na svojom facebookovom účte vedenie obchodu. V nedeľu už mali otvorené, aby "sa s tým smútkom vysporiadali všetci spoločne".

Viac o téme: NehodaOslavaNew yorkLimuzínaNarodeniny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu