Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia v Nemecku pátra po Litovčanovi: Uniesol expriateľku, v akcii aj vrtuľník a psovodi

Na snímke policajti pátrajú po 41-ročnom mužovi z Litvy 26. júla 2018 v Erfurte.
Na snímke policajti pátrajú po 41-ročnom mužovi z Litvy 26. júla 2018 v Erfurte. (Zdroj: TASR/DPA)

ERFURT - Policajtom z Erfurtu v nemeckej spolkovej krajine Durínsko sa napriek enormnej snahe do štvrtkového večera nepodarilo zadržať 41-ročného muža z Litvy, ktorý v skorých ranných hodinách zajal svoju 34-ročnú expriateľku. Stalo sa tak v jej byte, v ktorom sa v inkriminovanom čase zdržiaval aj iný muž, a to potom, čo únosca prenikol do bytu cez balkón a s pomocou noža prinútil ženu, aby ho nasledovala.

Rukojemníčku policajti po asi desiatich hodinách popoludní vyslobodili, po hľadanom násilníkovi, ktorý na úteku bodol nožom nezúčastneného 24-ročného muža, sa však akoby zľahla zem. Ženu našli policajti ľahko zranenú a zdravotníci jej následne poskytli nevyhnutné ošetrenie. Zraneného muža operovali a mal by byť mimo ohrozenia života. Informácie priniesli Stredonemecký rozhlas (MDR) a tlačová agentúra DPA.

Intenzívne policajné pátranie, do ktorého sa zapojili aj posádka vrtuľníka a psovodi, ovplyvnilo aj plynulosť železničnej dopravy v oblasti. Trať medzi Erfurtom a Weimarom tak v skorých ranných hodinách, ako aj popoludní v plnom rozsahu uzavreli, značné obmedzenia pocítili však občania durínskej metropoly aj pri využívaní niektorých prímestských vlakov. Popoludní bola dočasne mimo prevádzky aj Hlavná železničná stanica v Erfurte.

Viac o téme: únosExpriateľkaNemeckoLitovčanErfurt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu