Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Hrozivá nehoda v Česku: Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s traktorom, 11 zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PÍSEK - Zrážka vlaku s traktorom na železničnom priecestí pri českej obci Smrkovice neďaleko mesta Písek si v utorok podľa aktualizovaných informácií vyžiadala 11 zranených. Informoval o tom web českej spravodajskej televízie ČT24.

Nikto zo zranených, medzi ktorými sú aj vo rušňovodič a vodič traktora, nie je v ohrození života. Šiestich zranených previezli do nemocnice, ostatným poskytli ošetrenie na mieste. Hasiči pôvodne informovali o 14 ranených.

"Zdravotníci po ošetrení a stabilizácii stavu previezli štyroch pacientov do nemocnice v Písku a dvoch pacientov do nemocnice v Strakoniciach. Nikto zo zranených nebol ohrozený na živote," uviedla hovorkyňa juhočeskej záchrannej služby Petra Kafková.

Kolízia nastala po 13.30 h SELČ. Nehodu zrejme spôsobil traktorista, ktorý vošiel na priecestie. Potvrdil podľa ČT24 hovorca juhočeskej polície Milan Bajcura. Nehoda sa stala na železničnom priecestí zabezpečenom svetelnou výstražnou signalizáciou bez závor. Vlak sa po kolízii vykoľajil.

Železničná doprava medzi mestami Písek a Putim je po nehode zastavená. Cestujúci musia použiť náhradnú autobusovú dopravu. Podľa odhadov Českých dráh bude železničná trať v mieste nehody uzavretá do štvrtkového rána.

Viac o téme: NehodaVlakTraktorPísek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu