Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Roland sa v Strekove domáhal peňazí: Skúšal to nožom, stieračom a dokonca aj zdvihákom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

STREKOV - Policajný vyšetrovateľ obvinil 41-ročného Rolanda z okresu Nové Zámky zo zločinu lúpeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Obvinený mal vo štvrtok 26. júla v ranných hodinách prísť bez súhlasu majiteľa do jeho domu v obci Strekov.

„Od poškodeného 40-ročného muža žiadal 200 eur alebo kľúče od auta. Z vrecka vytiahol nôž s 12 centimetrov dlhou čepeľou, pričom sa domáceho spýtal, či ho má dopichať,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Následne na aute VW Golf, ktoré bolo zaparkované na dvore, odtrhol zadný stierač. Poškodeného ním udrel do tváre a rozbil okno na vozidle.

Vzápätí obvinený muž zdvihol zo zeme hydraulický zdvihák a pod hrozbou násilia prikázal poškodenému priniesť peniaze alebo kľúče od auta. Ten mu z obavy o život a zdravie kľúče odovzdal. Po skutku Roland na vozidle odišiel, približne o desať minút sa vrátil. Poškodenému pohrozil, aby nevolal políciu.

Podozrivého muža policajti zakrátko obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia, skonštatovala Bruchterová. Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho väzobné trestné stíhanie, ktorému sudca vyhovel. V prípade preukázania viny súdom mu hrozí test odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Viac o téme: PeniazeNové ZámkyStrekovPorušovanie domovej slobody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu