Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Premiér Pellegrini po rokovaní vlády: Vypíšeme nové výberové konanie na členov Rady ÚVO

Predseda vlády SR Peter Pellegrini Zobraziť galériu (2)
Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Výberové konanie na členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie by malo byť vypísané nanovo. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády premiér Peter Pellegrini. Vyberať by sa mali traja noví členovia.

Osoby, ktoré už výberovým procesom prešli, podľa jeho slov vzbudzujú "nálady a emócie". Predseda vlády preto v stredu počas rokovania kabinetu požiadal vedúceho Úradu vlády SR, aby znovu pripravil komisiu a aby bolo opäť vypísané výberové konanie na členov Rady ÚVO.

Dal pokyn, aby sa pre istotu začali vyberať traja noví členovia. Odôvodnil to informáciami o tom, či by Nina Komorníková mala zostať členkou rady. "Ale to je niekoľkotýždňový proces, takže uvidíme, či sa s tými návrhmi bude po voľbách ešte vysporiadať táto vláda, alebo už nová," dodal.

Predseda Úradu pre verejné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Novým podpredsedom ÚVO sa stane Jaroslav Lexa, ktorý je v súčasnosti riaditeľom Inštitútu verejného obstarávania. Jeho vymenovanie v stredu schválila vláda. Zároveň odobrila návrh na odvolanie z funkcie podpredsedu Juraja Bugalu. Dvoch nových členov Rady ÚVO kabinet na stredajšom zasadnutí nevymenoval.

Viac o téme: VládaÚVOPeter PellegriniJaroslav Lexa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu