Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Drucker po rebríčku popularity pritvrdil! Návrat do politiky? Je to had, zrušil ho hneď Fico

Tomáš Drucker a Robert Fico Zobraziť galériu (3)
Tomáš Drucker a Robert Fico (Zdroj: TASR - Dano Veselský)

BRATISLAVA - O tom, že Tomáš Drucker by sa mohol vrátiť na politickú scénu sa šuškalo už dlhšie. To, či tak urobí sa možno dozvieme po tomto lete. Počas jeho priebehu sa bývalý minister zdravotníctva a minister vnútra chystá do miest za ľuďmi. Chce s nimi diskutovať o tom, ako zlepšiť Slovensko. Šéf Smeru, ktorý Druckera kedysi do funkcie šéfa rezortu zdravotníctva nominoval, ho však označil za človeka, ktorý zlyhal.

Bývalý šéf rezortu zdravotníctva sa rozhodol verejnosti prihovoriť formou videa, ktoré zavesil na internet. "Bol som milo prekvapený, keď som videl tie prieskumy dôveryhodnosti, v ktorých som sa umiestnil na tak vysokej pozícii.  Zvlášť, keď si uvedomím, že je to už viac ako rok, odkedy som odišiel z pozície ministra," začal týmto priznaním Drucker svoje video, ktoré uverejnil na sociálnej sieti.

"Uvažujem aj nad tým, ako túto dôveru nesklamať," nepoprel Drucker svoju ambíciu zužitkovať výsledok v prieskume dôveryhodnosti. Svoje prvé kroky chce zjavne uskutočniť na stretnutiach s potenciálnymi voličmi. "Rozhodol som sa. Toto leto chcem stráviť s vami, v debatách o tom, aké mám ja konkrétne predstavy, ako zlepšiť Slovensko. Potrebujeme hovoriť o dôstojnom živote pre našich seniorov: konkrétne opatrenia, nie len raz za rok hovoriť o trinástom dôchodku," uviedol vo videu Drucker.


Ďalšia tvrdá rana Kiskovi, prieskum dôveryhodnosti politikov: Za pár mesiacov pád ako hrom


Drucker podľa Fica zlyhal

Drucker sa podľa júnového rebríčka dôveryhodnosti z agentúry Focus umiestnil na treťom mieste hneď po premiérovi Petrovi Pellegrinim a prezidentke Zuzane Čaputovej. Na politické ciele Druckera už reagoval aj šéf Smeru Robert Fico, ktorý naňho má momentálne ťažšie srdce.

Drucker po rebríčku popularity
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Niekedy si všelijakých hadov chováte na prsiach. Po tom, čo nám pán Drucker predviedol, sa s ním naozaj nemáme o čom baviť. Predsa len prišiel ako asistent od pána Freša. Potom sa dostal na pozíciu ministra zdravotníctva, mal šancu na ministra vnútra, kde absolútne zlyhal za pár dní, ktoré tam absolvoval. Predstavte si ho, ako chodí po východnom Slovensku a po dedinkách, ktoré majú dvesto tristo ľudí, kde by lákal voličov sociálnymi otázkami. Jednoducho na to nemá. Je to typický kaviarenský liberálny politik. Želám mu veľa šťastia, ale tento typ projektu nás nemôže ohroziť," adresoval svoje stanovisko Druckerovi šéf Smeru-SD Robert Fico. Drucker bol v minulosti ministrom zdravotníctva ako nominant práve tejto strany.

Rozdiel vo vedení rozličných ministerstiev

Na tvrdenia šéfa Smeru už reagoval aj Drucker, ktorý pre Topky povedal, že nikdy nebol členom akejkoľvek strany. "Nikdy som nebol v žiadnej politickej strane ani hnutí. Pôsobil som ako manažér. Ponuku, ktorú mi dal v marci 2016 Robert Fico na post ministra zdravotníctva som viackrát označil za veľmi korektnú a výnimočnú čo sa týka nulových politických nominácii na kľúčové miesta. Mal som pomerne slobodné ruky pri výkone mojej funkcie ministra zdravotníctva a to práve v dôsledku mandátu, ktorý mi bol poskytnutý najmä Robertom Ficom. V takých podmienkach som mohol pôsobiť a snažiť sa realizovať zmeny a riešenia, ktoré pomohli a pomáhajú zlepšiť stav nášho zdravotníctva. To nemožno však povedať o pozícii ministra vnútra a pre tento dôvod som aj odišiel," uviedol Tomáš Drucker.

Tomáš Drucker
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TASR/Pavol zachar)

Drucker v odpovedi na otázku hypotetického zakladania novej strany nepoprel, že tak urobí. "Ako som uviedol už aj verejne, chcem sa zúčastniť debát s ľuďmi najmä s nimi hovoriť o konkrétnych návrhoch riešení, ktoré ponúkam. Uvedomujem si množstvo problémov a takmer z každej debaty vzíde nejaký individuálny problém. Sú tu však aj mnohé spoločné problémy, známe a mnohé z nich trápia veľkú časť určitej skupiny ľudí a tu treba už viac rozprávať o konkrétnych návrhoch riešení a vypočuť si názory, či sa ľuďom takéto riešenia pozdávajú. Všetky ostatné úvahy sú predčasné, ale uvedomujem si skutočnosť, že ak má nejaká strana mať ambíciu vstúpiť do týchto volieb, už nemá veľa času," uzavrel bývalý minister zdravotníctva.

Viac o téme: Robert FicoTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu