Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Poslanec Smeru Podmanický: Kiska dnes predniesol najslabší prejav

Ján Podmanický
Ján Podmanický (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska podľa poslanca Smeru-SD Jána Podmanického nikdy nemal silný prejav, ale ten, ktorý dnes predniesol v Národnej rade SR, bol najslabší. Ako povedal novinárom, prezidentov prejav bol o ničom, slabý, plný fráz, nič zaujímavé.

„Bola to strata času,“ vyhlásil. Prezident by sa mal podľa Podmanického pýtať sám seba, prečo on zdržoval posledné vymenovanie ústavných sudcov. „Dnes hovorí, že my nemáme zdržovať, čo je minimálne falošné. Ústavný súd by mal vždy byť kompletný, aj vtedy, keď zdržiaval vymenovanie, určitým spôsobom ochromoval chod ústavného súdu,“ upozornil Podmanický.

Voľba ústavných sudcov bude podľa poslanca Smeru pravdepodobne tajná. Verí však, že bude zvolených 18 kandidátov. „Myslím si, že každý poslanec vyberie najlepších deväť kandidátov a 18 získa nadpolovičnú väčšinu, aby mohli ísť k prezidentovi na vymenovanie,“ dodal.

Ľudia na Slovensku žiadajú slušnosť a spravodlivosť, aby mohli opäť veriť štátu, uviedol vo svojom príhovore prezident Andrej Kiska. "Som presvedčený, že dnes to znamená zvoliť 18 kandidátov, ktorí môžu byť kvalitnými ochrancami ústavnosti na Slovensku," vyhlásil Kiska.

Viac o téme: PríhovorSmer-SDAndrej KiskaJuraj Podmanický
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu