Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

AKTUÁLNE Posun v prípade vraždy právnika Ernesta Valka: Tento muž priznal svoju účasť

Jaroslav Klinka Zobraziť galériu (3)
Jaroslav Klinka (Zdroj: Foto: Archív, Tv Markíza)

BRATISLAVA - Jaroslav Klinka, komplic Jozefa Radiča v prípade vraždy Ernesta Valka, uzavrel dohodu o vine a treste, pričom sa priznal k účasti na vražde právnika v novembri 2010. Ako ďalej informoval portál TV JOJ noviny.sk, televízii to potvrdila hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Marian Kočner klamal súdu aj vyšetrovateľom: Dve rôzne výpovede o Ernestovi Valkovi

"Dnes bola uzatvorená dohoda o vine a treste medzi prokurátorom trestného odboru Generálnej prokuratúry SR a obvineným J. K.," citoval portál hovorkyňu s tým, že Jaroslav Klinka by mal dostať trest sedem rokov a dva mesiace väzenia so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia, takisto trest prepadnutia veci a ochranný dohľad.

AKTUÁLNE Posun v prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

"Trest je súhrnný vzhľadom na rozsudok Okresného súdu v Žiari nad Hronom z roku 2007, kde bol obvinený odsúdený za trestný čin lúpeže na trest odňatia slobody vo výmere šesť rokov a osem mesiacov," dodala hovorkyňa. O dohode bude podľa portálu rozhodovať Okresný súd v Pezinku.

Valkova vila
Zobraziť galériu (3)
Valkova vila  (Zdroj: Jan Zemiar)

Portál tiež pripomína, že druhého obvineného Jozefa Radiča súd nedávno oslobodil spod obžaloby za nedovolené ozbrojovanie. "Súd svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že u Jozefa Radiča nenašli žiadne zbrane, výbušniny a ani strelivo," dodal portál s tým, že keďže sa prokurátor aj obžalovaný vzdali práva na odvolanie, rozsudok je právoplatný.

Viac o téme: VyšetrovaniePriznanieSlovenskoJaroslav KlinkaVražda Ernesta Valka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu