Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO z pol miliónovej krádeže šperkov v Bratislave: FOTO Oblečenie páchateľov sa môže povaľovať pri D2

Pol miliónová krádež šperkov v Bratislave. Zobraziť galériu (4)
Pol miliónová krádež šperkov v Bratislave. (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – V čase, keď si Slováci pripomínali pamiatku zosnulých blízkych, došlo k megalúpeži. V jednom zo zlatníctiev v obchodnom centre v Lamači dosiaľ neznámi páchatelia ukradli šperky za cca pol milióna eur. Na kamerovom zázname, ktorý zverejnili policajti, aby do pátrania po lupičoch zapojili verejnosť, jeden z hľadaných dokonca podpálil auto, na ktorom prišli. Muži zákona sa domnievajú, že najmä v smere na diaľnicu D2 by sa mohli nájsť kusy oblečenia, ktoré by mohli patriť niektorému z páchateľov. Ak by ste ich videli, alebo ak by ste o mužoch mali nejaké vedomosti, oznámte ich polícii.

Autentické VIDEO z megakrádeže šperkov v Bratislave: Páchatelia sú na úniku, pomôžte polícii

Predstavitelia zákona sa v súvislosti s krádežou šperkov, ku ktorej došlo 1. novembra pred treťou ráno v jednom zo zlatníctiev v obchodnom centre v bratislavskom Lamači, obracajú na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri pátraní.

Pol miliónová krádež šperkov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

„V prípade, ak by ste v širšom okolí predmetného nákupného centra, najmä v smere na diaľnicu D2, našli voľne pohodené kusy oblečenia, ktoré by podľa priložených záberov mohli patriť niektorému z páchateľov, oznámte nám túto skutočnosť bezodkladne na bezplatné číslo polície 158. Za vašu spoluprácu vám vopred ďakujeme,“ apeluje na verejnosť polícia.

Pol miliónová krádež šperkov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Megalúpež v zlatníctve

Podľa doterajších informácií sedem dosiaľ neznámych páchateľov vniklo do priestorov zlatníctva v obchodnom centre Bory Mall v Lamači, odkiaľ mali odcudziť šperky v predbežne vyčíslenej hodnote pol milióna eur.

„Jeden z páchateľov tiež podpálil pred nákupným centrom vozidlo SsangYong Kyron, na ktorom prišli. Páchatelia následne utiekli na doposiaľ neznáme miesto,“ informovali policajti.

Tí ľudí prosia už od soboty rána o pomoc, aby im pomohli identifikovať lupičov. „V tejto súvislosti vyzývame občanov k spolupráci. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii pomohli stotožniť osoby na videu, nám oznámte na bezplatné číslo polície 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na tejto facebookovej stránke formou súkromnej správy,“ doložila polícia.

Viac o téme: BratislavaZlatníctvoKrádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu