Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pozemky na Donovaloch po obávanom mafiánskom bossovi sú v dražbe: Začarovaný kruh, scenár sa opakuje

Megaproces s Piťovcami Zobraziť galériu (7)
Megaproces s Piťovcami (Zdroj: Foto: topky.sk)

BRATISLAVA – Opakovanie je matka múdrosti. Či to platí v tomto prípade, je rozhodne otázne. Lukratívne pozemky na Donovaloch po mafiánskom bossovi Jurajovi Ondrejčákovi, alias Piťovi, sa dražili už po siedmykrát. Ani magické číslo však neprinieslo úspech. V prípade prepadnutého majetku obávaného muža by sa dalo povedať, že ide o začarovaný kruh.

Scenár sa opakuje. Ani siedme kolo dražby pozemkov vo vychytenom horskom stredisku nebolo úspešné. Pozemky po šéfovi zločineckej skupiny piťovcov nenašli nového majiteľa. Juraj Ondrejčák si v súčasnosti odpykáva 16-ročný trest pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. 

Majetok po mafiánskom bossovi v dražbe: Na lukratívne pozemky na Donovaloch si robil zálusk aj známy politik

Napriek tomu, že ešte v decembri minulého roka sa našiel záujemca, ktorý tabuľku s číslom dvíhal až do "víťazného konca", napokon sa správa o úspechu v dražbe ukázala ako predčasná. Zostávajúcu časť ceny totiž vydražiteľ nezaplatil do 15 dní od skončenia dražby. Vyhlásili preto nový termín, ktorý padol na marec.

Piťova vila: Okolo pevnosti chodili ľudia
Zobraziť galériu (7)
Piťova vila: Okolo pevnosti chodili ľudia  (Zdroj: Vlado Anjel)

Účasť bola omnoho skromnejšia než v decembri, kedy prišlo o pozemky zabojovať deväť dražiteľov. Vo štvrtok si za stôl sadli len dvaja. Atmosféra bola tiež diametrálne odlišná.

Polovicu vily mafiánskeho bosa Piťa vydražili za 245-tisíc eur: Kedysi luxus, pozrite sa, ako vyzerá dnes

Nezačínalo sa na lákavej ponuke 45-tisíc eur. Tentokrát bola vyvolávacia suma 122-tisíc eur. "Na začiatku vás poprosíme o vypnutie vašich mobilných telefónov, prípadne o prepnutie do leteckého režimu," upozornil hneď v úvode správca majetku Karol Kovár. To však dvaja muži, ktorí sa evidentne poznali, veselo odignorovali. Občas sa pri pohľade do mobilu pousmiali, no tabuľky do rúk nevzali.

Dražba Piťovho majetku.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Keďže nik nejavil záujem, vyvolávacia suma za pozemky o rozlohe 19-tisíc metrov štvorcových postupne klesala. "Možno sa teraz dostaneme pod psychologickú hranicu 100-tisíc. 99-tisíc eur poprvé..." poznamenal Kovár. No nestalo sa. Správca preto záujemcov upozornil, že od Okresného úradu Bratislava má mandát znižovať iba po určitú sumu. "Tú samozrejme nepoviem, ale niekde sa dražba zastaví a bude neúspešná," vyslovil.

Bývalý boss košického podsvetia Borženský túži po slobode: Vraždil, teraz píše rozprávky

"Bez akéhokoľvek náznaku o záujem," skonštatoval, keď odznela suma 83-tísic eur. Poslednou ponukou bolo okrúhlych 80-tisíc eur. Napokon Kovár vyhlásil dražbu za neúspešnú. 

Preslávená lokalita

Podľa dokumentov sa spomínané pozemky nachádzajú „mimo zastavaného územia obce Donovaly, v svahovitom teréne.“ Nie je k nim prístup po nespevnenej ani spevnenej komunikácii. Nemajú prípojky inžinierskych sietí. Nachádzajú sa v rekreačnej oblasti, prevažne pod zjazdovými lyžiarskymi svahmi.

Poslanec NR SR Boris Kollár sa netají tým, že má o Piťove pozemky záujem. Vyjadril sa však, že má zálusk len na 600 metrov štvorcových. Na snímke s mafiánskych bossom Piťom.
Zobraziť galériu (7)
Poslanec NR SR Boris Kollár sa netají tým, že má o Piťove pozemky záujem. Vyjadril sa však, že má zálusk len na 600 metrov štvorcových. Na snímke s mafiánskych bossom Piťom.  (Zdroj: topky)

Lokalita je na Slovensku preslávená. Okrem Piťa tam totiž vlastní pozemky či apartmány množstvo známych mien. A keď aj nič nevlastnia, pravidelne sa tam stretávajú. Je známe, že apartmán tam má Marian Kočner, medzi Piťových "susedov" patril aj Ladislav Bašternák, ktorého súd vo štvrtok odsúdil na päťročné väzenie. Ešte v novembri minulého roka však podľa RTVS stihol apartmánový dom prepísať na svoju manželku.

VIDEO Bašternáka odsúdili na 5 rokov, príde o majetok: Opozícia chce sťahovať Fica z Bonaparte

Neďaleko si voľné chvíle zvykne užívať aj exminister Ján Počiatek. Stretnúť tu môžete aj europoslankyňu Moniku Beňovú, jej exmanžela podnikateľa Fedora Flašíka či bratislavského župana Juraja Drobu.

Viac o téme: MajetokJuraj OndrejčákPiťoDražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu