Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Polovicu vily mafiánskeho bosa Piťa vydražili za 245-tisíc eur: Kedysi luxus, pozrite sa, ako vyzerá dnes

Vila mafiánskeho bossa bola kedysi pevnosťou. Dnes by sa ňou Piťo pravdepodobne nepochválil. Zobraziť galériu (14)
Vila mafiánskeho bossa bola kedysi pevnosťou. Dnes by sa ňou Piťo pravdepodobne nepochválil. (Zdroj: archív - topky, Filip Minár)

BRATISLAVA - Bola to pevnosť. Jej múry chránili tajomstvá obávanej a dobre známej mafiánskej skupiny. Luxusná vila, ktorej šéfom bol Juraj Ondrejčák alias Piťo, jednoducho vzbudzovala rešpekt. Snáď každý totiž vedel, že vo vnútri sledovali pohyb naokolo. Po celý deň objekt strážili statní vojaci. Aj preto sa v tesnom okolí verejnosť nezdržiavala. Piťo si však v súčasnosti odpykáva 16-ročný trest za mrežami. Keby tak videl, čo sa stalo s jeho pýchou v pokojnej lamačskej štvrti...

Pred vyše týždňom denník SME informoval o tom, že polovicu známej vily Juraja Ondrejčáka kúpil podnikateľ v oblasti gastronómie, ktorý nechce zverejňovať svoju identitu. Zaplatil za ňu 245-tisíc eur. "Je to pekná lokalita s dobrým výhľadom za dobrú cenu. Nie je dôležité, kto ju doteraz vlastnil," povedal pre SME. Druhá polovica pritom stále patrí bývalej Piťovej žene. Podnikateľ ju však plánuje odkúpiť, keďže vo vile by chcel bývať.

Prípad dávnej vraždy ožíva: Piťovci budú vysvetľovať vraždu spred 13 rokov

Sídlo sa podarilo predať až v druhom kole verejnej dražby. Do nej sa podnikateľ hlásil ako jediný záujemca. Aj napriek tomu, že anonymný kupec nemá byť pre verejnosť známou osobou, niektorí jeho podnikateľskí partneri podľa denníka áno. Sedí totiž v predstavenstve spoločnosti ProPark Group. Istý čas v ňom bol aj právnik Dušan Repák, ktorý obhajoval Jozefa Majského či Vladimíra Mečiara. Médiá spájajú Repáka aj s podnikateľom Ivanom Kmotríkom.

Chátrajúca pevnosť

Po tom, čo Juraja Ondrejčáka odsúdili na 16 rokov za mrežami, prepadol jeho majetok v prospech štátu. Stalo sa tak v roku 2014. Hriešne drahé autá, pozemky na Donovaloch, byt v Starom meste, podiel vo firme...

Polovicu vily mafiánskeho bosa
Zobraziť galériu (14)

A v neposlednom rade spomínaná polovica luxusnej vily, ktorej časť patrí Ondrejčákovej exmanželke. To všetko išlo do dražby.

Zásah kukláčov u Piťa
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: PZ)

Lamačské sídlo, v ktorom sa kedysi zdržiavala mafiánska skupina, by však dnes len málokto označil za luxusné obydlie. Vysoký plot je zarastený, budova opustená, o pozemok sa nik nestará. Ak niekto chce, môže sa slobodne poprechádzať po okolí. Nie ako kedysi. Hliadkujúci Piťovi vojaci sú už minulosťou. 

Základňa obávanej mafiánskej skupiny
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Vila postupne chátra niekoľko rokov. V roku 2011 ju obsadilo policajné komando, ktoré sa sem zlanilo na vrtuľníku. Ondrejčák skončil v putách. Do svojho príbytku sa odvtedy nevrátil.

Kedysi a dnes.
Zobraziť galériu (14)
Kedysi a dnes.  (Zdroj: Filip Minár/Vlado Anjel)

Viac o téme: VilaPodsvetiePiťo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu