Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Súd s heroínovou Terezou v poriadne napätej atmosfére: Ostrá výmena názorov, šokujúce rozhodnutie sudcu

Tereza na jednom zo súdnych pojednávaní. Zobraziť galériu (3)
Tereza na jednom zo súdnych pojednávaní. (Zdroj: Reprofoto/DailyPakistan, FB/Daily Pakistan Global )

ISLAMABAD - Všetci zjavne cítia, že sa blíži koniec dlhých súdnych pojednávaní a napätie preto stúpa závratným tempom. Češka, ktorá si vyslúžila prezývku "heroínová Tereza", čaká v tamojšej base na verdikt sudcu, no napriek sľubom stále neprichádza. Sudca však vyriekol prekvapivé rozhodnutie, ktoré v Pakistane nemá obdoby.

Mladučkú Terezu zatkli v januári 2018 pakistanskí colníci na medzinárodnom letisku v Láhaure. Dôvodom bolo, že v jej kufri objavili deväť kilogramov heroínu. Odvtedy je Češka za mrežami, no dalo by sa povedať, že si nevedie zle.

Češka Tereza sa verdiktu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto: Youtube/Lahore News HD)

Stala sa totiž miestnou hviezdou a po ceste na pojednávania rozdáva jeden úsmev za druhým. Napriek sľubom, že verdikt súdu padne do konca mesiaca, sa však zatiaľ nedozvedela, aký bude jej trest.

Ostrá výmena názorov

Ako informoval český portál Blesk, na poslednom pojednávaní to poriadne vrelo. Právnik obžalovanej Európanky mal totiž ostrú výmenu názorov so štátnym zástupcom. Colníkom dokonca povedal, že si obvinenie jeho klientky úplne vymysleli. 

Heroínová Tereza pomotala hlavu dôležitým mužom! Pustia ma na slobodu, tvrdí Češka z basy

Sudca navyše vyniesol prekvapivé rozhodnutie. V Pakistane údajne nemá obdoby. Štátnemu zástupcovi umožnil, aby svoju záverečnú reč predniesol ešte raz. Stane sa tak v pondelok. Môže tak dovysvetliť niektoré body svojej reči. Podľa Blesku ale opakované záverečné reči odporujú justičným zvyklostiam, novinár Alí Aršáda dokonca uviedol, že aj tým v Pakistane.

Česká pašeráčka drog, Tereza
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/DailyPakistan, FB/Daily Pakistan Global )

Oprel sa do colníkov

Terezin právnik Asghara Dogara sa oprel aj do colníkov. Ako povedal, súdu nepredložili žiadne dôkazy, ktoré by Češku usvedčovali. Označil ich za slabé a vyjadril sa, že ich vôbec neberie do úvahy. Načrtol aj to, že kufrík, v ktorom našli drogy, jeho klientke nepatril. Tereza vraj v deň, keď ju zadržali, batožinu vôbec nemala. Údajne ju s daným kufrom nezachytila ani žiadna z kamier.

VIDEO Pašeráčka Tereza kráčala k súdu, akoby sa premávala po móle: Nasledovalo schladenie a odkaz domov

Štátny zástupca ale situáciu vníma inak. Tereza je podľa neho vinná. Práve rozdielne názory oboch mužov spôsobili slovnú prestrelku. 

Viac o téme: HeroínSúd PakistanTereza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu