Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO zo zadržania podozrivého nájomného vraha: FOTO Srb sa zdržiaval v Prahe!

Srba hľadaného v súvislosti s vraždami zadržali v Prahe. Zobraziť galériu (4)
Srba hľadaného v súvislosti s vraždami zadržali v Prahe. (Zdroj: Policie ČR)

BELEHRAD/PRAHA - Muža pochádzajúceho zo Srbska, ktorý údajne vykonával vraždy na objednávku, zadržala v piatok večer polícia v hlavnom meste Česka. Srb narodený v roku 1980, identifikovaný iniciálami D. Č., bol pri zadržaní ozbrojený, informovali v sobotu tlačová agentúra AP a spravodajský server Novinky.cz.

Podľa oficiálneho vyhlásenia, na ktoré sa odvoláva AP, bola policajná akcia v Prahe výsledkom spolupráce orgánov viacerých krajín. Belehrad bude žiadať o vydanie podozrivého muža do vlasti.

Srba hľadaného v súvislosti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Policie ČR)

Srbský denník Blic uviedol, že zadržaným je známy nájomný vrah Čaba Der, hľadaný vo viacerých krajinách v súvislosti s niekoľkými vraždami. Srbské médiá zverejnili v januári videonahrávku, ktorá tohto muža údajne zachytáva, ako vystupuje z auta a strieľa na svoju obeť na jednom z predmestí Belehradu.

Novinky.cz informovali s odvolaním sa na hovorkyňu českej polície, že cudzinec zadržaný v pražskej štvrti Žižkov je hľadaný v Maďarsku, Holandsku a Srbsku.

Srba hľadaného v súvislosti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Policie ČR)

"Policajtom sa podarilo muža prekvapiť a zákrok bol vykonaný rýchlo a razantne. Následne bolo zistené, že zadržaný disponoval falšovanými dokladmi na inú totožnosť a dvoma strelnými zbraňami, muníciou a tlmičom," uviedla hovorkyňa Lenka Sikorová. Dodala, že muž sa maskoval parochňou a okuliarmi. Podľa Sikorovej boli všetky vraždy, ktoré sú zadržanému pripisované, spáchané strelnou zbraňou.

Srba hľadaného v súvislosti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Policie ČR)

Viac o téme: ZadržanieNájomný vrahSrbsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu