Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Pašeráčka Tereza kráčala k súdu, akoby sa premávala po móle: Nasledovalo schladenie a odkaz domov

Češka Tereza sa verdiktu súdu opäť nedočkala. Zobraziť galériu (2)
Češka Tereza sa verdiktu súdu opäť nedočkala. (Zdroj: Reprofoto: Youtube/Lahore News HD)

PAKISTAN – Len 22-ročná Češka Tereza sa stala neslávne známou po tom, čo ju na medzinárodnom letisku v pakistanskom Láhaure zadržali s deviatimi kilogramami heroínu. Ani túto sobotu súd nerozhodol o jej ďalšom osude. Mladá žena, ktorá je napriek všetkému miláčikom pakistanských médií, ale rozdávala úsmevy, akoby ani nekráčala na pojednávanie. Domov potom poslala jasný odkaz.

Ako informoval portál Blesk.cz, sobotný súd, na ktorom mali rozhodnúť o osude heroínovej Terezy, opäť odročili. "Ani na dnešnom (sobotnom, pozn. red.) súdnom pojednávaní s českou občiankou nedošlo k žiadnemu pokroku. Tentokrát preto, že sa nedostavil vyšetrovateľ od colníkov, ako posledný svedok prípadu. Súd bol odročený na 23. október 2018," uviedol pre portál hovorca Robert Řehák z ministerstva zahraničia.

To, že mladá žena je optimistka, nepreukazovalo len jej správanie, ale aj odkaz, ktorý poslala domov. "O týždeň bude koniec," citovalo ju české médium. Keďže má vystúpiť posledný svedok v prípade, súd sa postupne blíži ku koncu.

Cíti sa ako hviezda?

Je otázne, aké myšlienky má v hlave obvinená Češka. Na súd však prišla vysmiata a vymódená. Šaty jej pochválil aj miestny reportér. Na jeho otázku, ako sa má, mu Tereza ukázala palec hore. Úsmev jej však môže zamrznúť po vypočutí rozsudku. S pašerákmi drog sa totiž v Pakistane nemaznajú. Tresty sú zvyčajne veľmi vysoké, výnimkou nie je ani trest smrti.

Dievčina má podľa českých médií pochybnú minulosť, a to aj napriek nízkemu veku.
Zobraziť galériu (2)
Dievčina má podľa českých médií pochybnú minulosť, a to aj napriek nízkemu veku.  (Zdroj: YouTube/Lahore News)

Zadržali ju colníci

Terezu zadržali pakistanskí colníci 10. januára 2018. Deväť kilogramov drogy našli v jej kufri. Súd s ňou sa naťahuje pre absenciu vyšetrovateľov či neprítomnosť svedkov, ako to bolo aj túto sobotu. Okrem Češky, ktorá vinu popiera, zadržali a obvinili aj muža, ktorý nepochádza z Českej republiky.

Viac o téme: Súd PakistanPašeráčka Tereza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu