Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Češka sa rozišla s priateľom, ten to nerozdýchal: FOTO Milostné odkazy, ktoré jej ničili život

Zamilované odkazy priviedli ženu z Českej republiky na políciu.
Zamilované odkazy priviedli ženu z Českej republiky na políciu. (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

ČESKOLIPSKO - Odkazy na čelnom skle auta, tisícka zamilovaných správ, neustále prenasledovanie. To, čo od septembrového rozchodu prežívala žena z Českolipska, ju privádzalo do šialenstva. Bojovala do januára 2019. Situácia však bola neúnosná, preto sa uchýlila k ráznemu kroku a kontaktovala políciu.

O prípade informovala česká polícia. Ako uviedli, správy stalkera aj jeho pokusy o osobný kontakt žene jednoducho ničili život. V súčasnosti policajti 41-ročného muža stíhajú v skrátenom prípravnom konaní za prečin nebezpečného prenasledovania.

Chcel byť súčasťou jej života

Dvojica tvorila pár štyri roky. Potom nasledoval klasický scenár. Odchod zo spoločného bývania a odlúčenie. No expriateľ mal zjavne iné predstavy. "Každý deň jej zasielal niekoľko milostných SMS správ, o ktoré nestála (od minulého septembra do tohtoročného januára ich bolo tisíc), prezváňal ju vo dne aj v noci alebo ju kontaktoval osobne. Tiež jej vyznával lásku najrôznejšími odkazmi, ktoré písal na okno jej auta," priblížila policajná hovorkyňa Ivana Baláková.

Zamilované odkazy priviedli ženu
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Napriek tomu, že expriateľ býval v susednom okrese, v meste, kde býva jeho obeť, sa objavoval niekoľkokrát týždenne. Snažil sa ju vyhľadať. Mala preto strach opustiť svoj byt, bála sa, že ho stretne. "Bol pritom veľmi vynaliezavý a informácie o nej sa snažil získať napríklad tak, že sa v telefóne vydával za kriminalistu a zisťoval v jej zamestnaní, aké má pracovné zmeny. Ako dôvod uviedol to, že s ňou potrebuje hovoriť kvôli dopravnej nehode," opísala hovorkyňa.

Bombardoval aj jej partnera

Bývalá priateľka však nebola jediným objektom záujmu stalkera. Písal aj jej súčasnému partnerovi. Odkazy však neboli zamilované, vyhrážal sa mu. "Zrejme si vzal do hlavy, že tým dvom nedovolí, aby mohli spolu žiť," okomentovala I. Baláková. S jednou vecou však nerátal. Po niekoľkých mesiacoch trápenia žena podala trestné oznámenie na polícii. "Prípad sme zadokumentovali a po vyhodnotení všetkých dôkazov sme ho zo stalkingu obvinili v závere minulého týždňa," informovala hovorkyňa.

Češka (22) prežila na Malorke hrôzu: Prízrak z minulosti ju prenasledoval všade, kam išla

Mužovi hrozí ročný pobyt vo väzení. Ako priblížila polícia, žena je v súčasnosti rada, že sa obrátila na zástupcov zákona. Po tom, ako si jej expriateľ prevzal záznam o podozrení zo spáchania prečinu nebezpečného prenasledovania, totiž jeho nátlak na bývalú partnerku povolil.

V Českej republike v minulom roku policajti vyšetrovali 363 prípadov nebezpečného prenasledovania. "Týmto odkazujeme všetkým obetiam stalkingu, že by si svoje trápenie nemali nechávať len pre seba, ale že by mali včas požiadať o pomoc," dodala hovorkyňa. To isté platí aj pre občanov Slovenskej republiky.

Viac o téme: OdkazyPrenasledovaniePolícia Česká republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu