Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Češka (22) prežila na Malorke hrôzu: Prízrak z minulosti ju prenasledoval všade, kam išla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PALMA DE MALLORCA - Španielska polícia zadržala na Malorke dvadsaťosemročného Čecha, ktorý tam prenasledoval Češku, hoci mal vydaný od českého súdu zákaz sa k nej približovať. Informoval o tom v utorok miestny denník. Podľa neho muž prenasledoval už skôr túto ženu nielen v Prahe a na Malorke, ale napríklad aj v Dubaji.

Strach dobodanej Češky (†27) v Nórsku: Detaily hroznej minulosti, pred smrťou spísala závet

Polícia na Malorke zadržala muža na základe sobotňajšieho oznámenia dvadsaťdvaročnej Češky, ktorá na tento stredomorský ostrov prišla na dovolenku. Podľa denníka muž ženu prenasledoval na ulici v Palma de Mallorca a v prístave Port de Soller.

Žena policajtom tiež opísala, prečo český súd vydal mužovi zákaz sa k nej priblížiť. Spoznali sa v spoločnosti rovnakých známych a muž ju následne začal prenasledovať, obťažoval ju početnými telefonátmi a e-mailami a dokonca jej do auta nainštalovať monitorovacie zariadenie.

Zákaz priblíženia vydávajú súdy ako predbežné opatrenie v prípade takzvaného stalkingu, teda úmyselného prenasledovania a obťažovania jednej osoby inou. Stalker svoje obeti znižuje kvalitu života a vyvoláva u nej strach o bezpečie svoje či blízkych.

Viac o téme: PrenasledovanieStalkingMalorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu