Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Innsbrucku zatvorili hotel, kde pracovala Talianka nakazená koronavírusom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/c)

INNSBRUCK - Hotel neďaleko centra rakúskeho mesta Innsbruck, v ktorom ako recepčná pracovala Talianka nakazená koronavírusom, v utorok dočasne zatvorili. Toto opatrenie sa týka aj ženinho bydliska v Innsbrucku, informovala agentúra APA.

Dvadsaťštyriročná žena, ktorá pracovala v hoteli Grand Hotel Europa, sa spolu so svojím takisto nakazeným priateľom nachádza v nemocnici v Innsbrucku. Ich zdravotný stav je dobrý. Dvojica pochádzajúca z okolia talianskeho mesta Bergamo ležiaceho v najviac postihnutom regióne Lombardsko pricestovala do Innsbrucku v piatok a v pondelok ju hospitalizovali. Podľa informácií denníka Kurier je riziko, že by sa hoteloví hostia vírusom nakazili, nízke. Kolegovia recepčnej napriek tomu majú neplánované voľno. Uzatvorenie hotela a bydliska ženy nariadil tirolský hajtman Günther Platter po dohode s rakúskym kancelárom Sebastianom Kurzom, ministrom vnútra Karlom Nehammerom a starostom Innsbrucku Georgom Willim.

Spolková krajina Tirolsko oznámila, že pripravuje zavedenie viacerých opatrení. Ich cieľom je nájsť osoby, ktoré mohli prísť s nakazenými do kontaktu. Podľa ministra vnútra Nehammera je v nasadení 15 policajtov, ktorí zdravotníckym orgánom pomáhajú "rýchlo a efektívne" zaviesť karanténne opatrenia. "Musíme spoločne spraviť všetko, aby sme zastavili šírenie (koronavírusu)," povedal. Miestne úrady sú v úzkom kontakte so zdravotníckymi zariadeniami, ako aj pracoviskom infikovanej ženy, uviedol Platter.

Viac o téme: HotelTalianskoInnsbruckKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu