Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Operácia srdca, RAKOVINA, koronavírus a... František Nedvěd veril, že prežije!

František Nedvěd Zobraziť galériu (2)
František Nedvěd (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Zosnulý František Nedvěd už niekoľko rokov čelil zdravotným problémom. Rok 2020 bol však asi najťažší - umelec sa podrobil päťhodinovej operácii srdca a neskôr priznal, že bojuje s rakovinou. Napriek tomu veril, že ďalší rok bude pre neho lepší a nestrácal optimizmus. Lenže nakazil sa koronavírusom a vrátila sa mu aj rakovina.

V marci minulého roka podstúpil František Nedvěd náročnú operáciu srdca. Fungovalo mu totiž len na 30 percent a mal aj ďalšie zdravotné problémy. „Teším sa, keď sa znovu narodím,” vyhlásil optimisticky pred zákrokom. 

Galéria: František Nedvěd

A rovnako pozitívne zostal naladený aj vtedy, keď sa rozhodol verejne prezradiť, že bojuje s rakovinou. „Mám rakovinu. Ja to pustím do sveta, nech to všetci vedia,” povedal vo vysielaní Rádia Impuls v decembri, 6 týždňov po tom, ako mu zákernú chorobu diagnostikovali. 

„Som v liečení na chemoterapii, takže čakám, či sa to napraví alebo nie. Náladu mám ale dobrú. Ničomu nepodlieham, len sa liečim,” vyhlásil bez nejakých čiernych myšlienok. „Verím, že budúci rok bude lepší, než ten aktuálny,” dodal pred koncom roka 2020. 

Bohužiaľ, vo svojom optimistickom pohľade sa spevák zmýlil. V roku 2021 sa totiž nakazil koronavírusom. A približne pred týždňom bol hospitalizovaný, lebo sa mu rakovina vrátila. Svoj boj o život nakoniec v nedeľu večer prehral... „V sobotu sme boli pri ňom. Normálne komunikoval. Sedel, ležal, trošku ho bolel chrbát. Vôbec nič nenaznačovalo tomu, že sa jeho stav zhorší. V nedeľu dopoludnia, keď sme prišli do nemocnice spolu s maminkou, tak už príliš nekomunikoval. Hovoril som si, že sa to ešte zmení. V posledných rokoch nad chorobami vyhrával. Bohužiaľ, teraz sa to už nepodarilo,” uviedol syn legendárneho hudobníka a speváka. 

Tento rok stihol František Nedvěd osláviť 50. výročie svadby obnovením manželských sľubov.
Zobraziť galériu (2)
Tento rok stihol František Nedvěd osláviť 50. výročie svadby obnovením manželských sľubov.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: František Nedvěd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu