Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lasicovi objavili rakovinu a potom... OMYL!

Milan Lasica Zobraziť galériu (3)
Milan Lasica (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Herec a humorista Milan Lasica opustil tento svet v júli 2021. Ako najnovšie prezradil jeho kolega a kamarát Bolek Polívka, slovenskému umelcovi oznámili lekári zdrvujúcu diagnózu...

Herec Bolek Polívka v jednom rozhovore poznamenal, že už vníma blížiaci sa koniec. „Ja to beriem tak nejako – nechcem povedať na ľahkú váhu, ale s úsmevom. Žijem s plným vedomím tejto možnosti, ale nezachvacuje ma ani hrôza, ani umelé blaho. Asi to tiež beriem viac-menej stoicky,” povedal pre časopis Téma. 

Lasicovi objavili rakovinu a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Naposledy ho zasiahol odchod kolegu a kamaráta Milana Lasicu a nedávno mu iný umelec na otázku, ako sa má, odpovedal: „Som v poradí.” Medzi jeho vrstovníkmi už téma smrti jednoducho nie je tabu. „Niekedy je to smutné, niekto sa utešuje, že ide za svojím kamarátom, niekto to berie s úsmevom a niekto stoicky, ako napríklad práve Lasica. Keď mu objavili takú zhubnú chorobu, hovoril mi: Až ma to zaskočilo, že ma to vlastne nijako nevzalo a ani to u mňa nevzbudilo žiadnu zapamätateľnú reakciu,” prezradil Polívka. 

V prípade slovenskému umelca sa nakoniec ale zdrvujúca diagnóza nepotvrdila. „A potom, keď sa s diagnózou mýlili, zase u neho žiadna veľká reakcia nenasledovala. Asi vzácni ľudia, ako bol on, s tým vedia vo svojom veku počítať. A dokážu to započítať aj do toho vyššieho plánu,” vyhlásil Bolek. 

Milan Lasica
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KEy Art Agency)

Milan Lasica zomrel 18. júla po tom, ako odpadol na koncerte. Podľa medializovaných informácií išlo o poruchu srdcového rytmu. 

Viac o téme: Milan Lasica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu