Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vdova po Lasicovi (†81) 2 mesiace po jeho smrti: Ukázala sa v spoločnosti… Čierne oblečenie odložila!

Magda Vášáryová sa vo štvrtok večer objavila na odhaľovaní nových dlaždíc na Filmovom chodníku slávy. Zobraziť galériu (4)
Magda Vášáryová sa vo štvrtok večer objavila na odhaľovaní nových dlaždíc na Filmovom chodníku slávy. (Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Na veľké legendy, ktoré už nie sú medzi nami, si mohli vo štvrtok podvečer zaspomínať obyvatelia a návštevníci Bratislavy na Laurinskej ulici. Na Filmovom chodníku slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava odhalili dve nové pamätné dlaždice s menami Milan Lasica (†81) a Július Satinský (†61). Prišla aj vdova po prvom zo spomínaných umelcov, Magda Vášáryová (73). Čierne oblečenia odložila!

Pamätné dlaždice venované legendám slovenského humoru odhalili autorka projektu Mária Reháková, starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová, režisér Roman Polák a riaditeľ Divadla Astorka Korzo ´90 Vladimír Černý. Pozvanie na podujatie od organizátorov prijala aj manželka Milana Lasicu Magda Vášáryová.

Galéria: Milan Lasica

V príhovore skonštatovala, že ani jeden z ocenených umelcov by sa netešil z toho, keby sa ich priaznivci tvárili smutne a neusmievali sa. „Verím, že sa každý vždy usmeje, keď pôjde okolo, a spomenie si na Jula Satinského a Milana Lasicu. Obidvaja by si priali, aby ľudia za nimi neplakali, ale pri spomienke na nich sa usmievali,“ zdôraznila. No a toho sa držala aj ona sama. Na podujatí totiž rozdávala úsmevy a aj smútočnú čiernu už odložila - do spoločnosti zavítala v ružovom svetry a konckovanej sukni.

Magda Vášáryová prišla na odhalenie dlaždice s manželovym menom na Filmovom chodníku slávy.
Zobraziť galériu (4)
Magda Vášáryová prišla na odhalenie dlaždice s manželovym menom na Filmovom chodníku slávy.  (Zdroj: Profimedia)

Tradíciu Filmového chodníka slávy v Bratislave založil v roku 2009 Medzinárodný filmový festival Bratislava v spolupráci s Hlavným mestom SR Bratislava a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom ako prejav vzdávania úcty za dlhoročnú umeleckú tvorbu významným slovenským filmovým a divadelným umelcom, tvorcom a profesionálom. Tvoria ho mramorové dlaždice s kovovým dielom, na ktorom sa nachádza meno a podpis osobnosti.

Prvým umelcom, ktorému odhalili pamätnú dlaždicu, bol Ladislav Chudík, nasledovali mená Mária Kráľovičová, Jozef Adamovič, Štefan Kvietik, Eva Krížiková, Ivan Palúch, Emília Vášáryová, Martin Huba, Božidara Turzonovová. No a najnovšie tam pribudla legendárna dvojica umelcov Milan Lasica a Július Satinský.

Na Filmovom chodníku slávy pribudli mená legendárnej dvojice Milana Lasicu a Júliusa Satinského.
Zobraziť galériu (4)
Na Filmovom chodníku slávy pribudli mená legendárnej dvojice Milana Lasicu a Júliusa Satinského.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Magda Vášáryová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu