Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zomrel bohatý český podnikateľ (†74): Tajná pôžička Bartošovej... 1,4 milióna mu nikdy nevrátila!

Miliardár spolovice financoval svadbu Ivety Bartošovej a Jiřího Pomeje. Zobraziť galériu (4)
Miliardár spolovice financoval svadbu Ivety Bartošovej a Jiřího Pomeje.

PRAHA - České médiá aktuálne venujú pozornosť smrti bohatého českého podnikateľa Aleša Buksu (†74). Miliardár bol známy filantrop a peniaze bez problémov požičal aj mnohým svojim verejne známym kamarátom. Jedným z nich bola aj dnes už zosnulá Iveta Bartošová (†48). Tej boháč spolovice financoval svadbu s Jiřím Pomejem (†54) a keď na tom bola najhoršie, požičal jej 1,4 milióna korún... Tie ale nikdy nevrátila!

Miliardár Aleš Buksa bol známy svojou veľkorysosťou. A Ivetu Bartošovú mal zjavne vo veľkej obľube. Veď práve on bol ten, ktorý vo veľkej časti finančne prispel na jej svadbu s Jiřím Pomejem na zámku Hluboká nad Vltavou a dal jej dokonca k dispozícii aj svoje súkromné lietadlo, ktorým dopravili speváčkinu rodinu zo severnej Moravy do južných Čiech. 

Galéria: Iveta Bartošová

No pri takejto podpore zďaleka neskončil. Keď sa dvojica mala najhoršie, podnikateľ bez váhania zašiel do svojho trezoru, vybral z neho milión štyristotisíc korún, vložil ich do značkového koženého kufríka a speváčke ho dal so slovami: „Keď budeš mať niekedy navyše, vrátiš mi to.“ K tomu však nikdy nedošlo...

Tieto slová potvrdzuje aj speváčkin druhý manžel Josef Rychtář. „Keď som začal žiť s Ivetkou, všetko toto mi porozprávala. A ten kufrík, samozrejme už vyprataný, mi venovala, že je to pánska záležitosť,“ priznal českému Blesku vdovec, ktorý teraz kufor opatruje ako vzácnu relikviu. Čo sa však stalo s peniazmi?

„Ivetka mi len povedala, že jej z nich vzal 700-tisíc Jirka Pomeje na nejakú reklamu, ktorá nikdy nebola. A to bol vraj pravý dôvod ich rozvodu,“ prezradil Rychtář, ktorý viac túto informáciu rozoberať nechcel. „Chcem ale zdôrazniť, že pán Buksa bol naozaj veľkorysý a šľachetný. A čo som bol s Ivetkou, tak peniaze späť nechcel - a neozval sa ani potom, čo Ivetka zomrela,“ dodal vdovec.

Aleš Buksa si speváčku Ivetu Bartošovú veľmi obľúbil a pomáhal jej, ako sa dalo.
Zobraziť galériu (4)
Aleš Buksa si speváčku Ivetu Bartošovú veľmi obľúbil a pomáhal jej, ako sa dalo.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Iveta Bartošová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu