Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zdrvujúca diagnóza mladej bojovníčky z JOJky: Dialýza 3-krát do týždňa!

Choroba zmenila mladej dáme život od základov. Zobraziť galériu (11)
Choroba zmenila mladej dáme život od základov. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Zdravie patrí k najdôležitejším hodnotám v živote človeka. A predsa, mnohí z tých, ktorí sú zdraví, ho považujú za samozrejmosť. Život sa však môže zmeniť doslova zo dňa na deň. A žiaľ, choroba si nevyberá a nevyhýba sa ani deťom.

Krutou skúškou si prechádza aj mladá školáčka Vanesska. Tá až do februára minulého roka žila ako každé iné zdravé dieťa. Popri klasických školských povinnostiach sa venovala hlavne gymnastike, ktorú milovala a mala veľké plány. Potom však prišiel deň, ktorý obrátil jej život naruby.

Zdrvujúca diagnóza mladej bojovníčky
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: TV JOJ)

Vanesske prišlo v škole zle a lekári začali okamžite skúmať, čo stojí za problémami mladej slečny. Po mnohých vyčerpávajúcich vyšetreniach prišiel krutý verdikt. „Urobili jej krvné testy a prišlo sa na to, že jej obličky zlyhávajú." spomína na ťažké obdobie jej mama Marta. Vanesskina choroba mala skutočne rýchly spád. „Má rýchlo gradujúcu diagnózu. Začalo sa jej to vo februári a už v júli sme chodili na dialýzu.“

Mladá gymnastka tak musela zabudnúť na svoju vášeň a namiesto toho trávi čas v nemocnici, kam trikrát do týždňa chodí na dialýzu. „Nemôžem veľmi robiť všetko to, čo som mohla predtým. Robila som gymnastiku a tú nemôžem robiť vôbec. Chýba mi to,“ priznalo dievča smutne v jojkárskom V siedmom nebi.

Jedinou nádejou na Vanesskino uzdravenie je transplantácia obličiek. Malá bojovníčka to však nevzdáva. Kvôli svojej diagnóze dokonca zmenila svoje plány do budúcnosti.  „Chcela by som byť doktorka, lebo chcem pomáhať deťom,“ zdôverila sa v relácii.

Zdrvujúca diagnóza mladej bojovníčky
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: TV JOJ)

Jedna zo záľub, ktoré jej aj po diagnostikovaní ochorenia zostali, je hudba. Vanesska je veľkou fanúšičkou českej divy Lucky Bílej. A práve sympatická speváčka prišla mladú pacientku osobne podporiť. Ako ich stretnutie dopadlo, uvidíte už v nedeľu večer na obrazovkách televízie JOJ.

Viac o téme: Lucie BíláV siedmom nebi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu