Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sudca Sklenka sa zrejme vyhýba odpovediam: Namiesto vysvetľovania Threemy si zobral dovolenku

Sudca Vladimír Sklenka sa tiež spomína v komunikácii aplikácie Threema
Sudca Vladimír Sklenka sa tiež spomína v komunikácii aplikácie Threema (Zdroj: TASR – Štefan Puškáš)

BRATISLAVA - Sudca z Okresného súdu Bratislava I. Vladimír Sklenka, ktorý sa v súčasnosti spomína v kontexte Threemy Mariana Kočnera je momentálne nezastihnuteľný. Dôvod je jasný - zobral si dovolenku práve v čase, kedy sa vynára najviac otáznikov okolo komunikácie práve zo spomínanej aplikácie.

Spomínaný sudca mal komunikáciu cez Threemu vysvetľovať práve dnes. Informoval o tom Denník N. Urobiť tak mal dnes na spomínanom súde v  Bratislave. Dnes si ale zobral dovolenku. Podľa portálu Aktuality.sk bol ale v pondelok ešte v práci. V tomto duchu sudcovská rada oznámila, že teraz nemá prostriedky na to, aby s týmito sudcami niečo robila.

Mali by prijať osobné rozhodnutie

Tých sudcov, ktorí si s Kočnerom dopisovali vyzvali, aby prijali osobné rozhodnutie. Súčasná predsedníčka sudcovskej rady Zuzana Moťovská Dobošová odkazuje orgánom činným v trestnom konaní, aby konali.


Strašidelné svedectvo Kočnerovho mobilu: Podchyteného mal aj kľúčového sudcu v Bratislave


„Nie sme v pozícii orgánov činných v trestnom konaní. Ani v pozícii sudcu. Sudcovská rada je samosprávny orgán, ktorého prvoradou úlohou je chrániť,“ odkazuje predsedníčka. V súčasnosti sa navyše voči sudkyni Miriam Repákovej, ktorá rozhodovala v kauze Technopol v Kočnerov prospech, vedie trestné stíhanie a aj disciplinárne konanie. „Nie som tu v pozícii inkvizítora, nechali sme jej priestor na vyjadrenie,“​ uzavrela Moťovská Dobošová. Podľa Denníka N sa navyše sudcovská rada Repákovej na nič nepýtala, len ju nechala uviesť stanovisko.

Sklenka - Kočner - Jankovská

Už včera vyplávali na povrch informácie, že tím Kočner - Jankovská - Sklenka mal fungovať ako jeden tím. Do neho mali byť zároveň zatiahnutí aj ďalší sudcovia a to možno aj bez ich vedomia. Pre Mariana Kočnera bolo dôležité o všetkom vedieť. Aj o zápisoch v obchodnom registri. Získaval tak prehľad o konkurencii a o tom, aké zmeny sa v iných firmách diali. Informáciami ho podľa Threemy mal zásobovať práve Sklenka. Aj on rovnako ako Jankovská patrí k sudcom, ktorým polícia v auguste zaistila mobily.

Viac o téme: ThreemaVladimír Sklenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu