Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Predsedníčka rady podala návrh na začatie disciplinárneho konania voči Sklenkovi

(Zdroj: TASR – Štefan Puškáš)

BRATISLAVA - Predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková podala návrh na začatie disciplinárneho konania voči sudcovi Okresného súdu Bratislava I. Ako uviedla hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady Veronika Müller, predsedníčka vidí závažný dôvod v osobnej integrite daného sudcu.

Dodala, že sudca mal po úkonoch orgánov činných v trestnom konaní, ako aj následnej medializácii, primeraný priestor na to, aby sa vyjadril k danej veci, ktorá „závažným spôsobom narúša dôveryhodnosť justície". Podľa Praženkovej sudca týmto prestal spĺňať predpoklady sudcovskej spôsobilosti, ktorými sú morálny štandard a integrita sudcu. Pravdepodobne ide o sudcu Vladimíra Sklenku. O jeho údajnom disciplinárom konaní dnes informovala televízia Markíza na svojom spravodajskom portáli tvnoviny.sk. Predsedníčka súdnej rady navrhla disciplinárnemu senátu odvolanie z funkcie sudcu a súčasne aj pozastavenie výkonu funkcie sudcu.

Ako uviedla Markíza, sudca Vladimír Sklenka mal byť v kontakte s Marianom K., spolu si mali vymeniť cez aplikáciu Threemu viac ako šesťtisíc správ. Marian K. je obžalovaný z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Viac o téme: SudcaDisciplinárne konanieVladimír SklenkaLenka Praženská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu