Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V pútnickom meste začali voľby bez problémov: Vieme, koho voliť nechceme

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

MARIANKA - V Marianke, obci, známej ako najstaršie pútnické miesto na Slovensku, sa sobotňajšie komunálne voľby začali načas a bez rušivých vplyvov. Do volebných miestností dvoch volebných okrskov vstúpili voliči v Marianke hneď po ich otvorení o 7.h.

Prvým bol Ladislav Takáč, ktorý žije v obci od roku 2002 a hlasovať prišiel ešte pred odchodom do práce. "Kandidátov poznám len z informácií v rámci predvolebnej kampane, z toho viem, koho voliť určite nechcem. Podľa toho odovzdám svoj hlas," uviedol . Verí, že počas ďalších štyroch rokov bude mať samospráva "lepšiu formu" ako v poslednom období. "Od vedenia obce očakávam, že sa bude koncepčným spôsobom venovať rozvoju a využitiu turistického potenciálu Marianky," dodal.

V obci pri Bratislave, ktorá má necelých 2100 obyvateľov, je 1668 oprávnených voličov, taktiež približne 80 cudzincov s trvalým pobytom, ktorí majú právo hlasovať v komunálnych voľbách. Mariančania si zo štyroch kandidátov zvolia nového šéfa obecnej samosprávy, doterajší starosta Peter Hasoň opätovne nekandiduje. Hasoň pritom zastával post len dva a pol roka. Do funkcie nastúpil po doplňujúcich voľbách v apríli 2016, ktoré sa konali po tom, čo na post rezignoval predchádzajúci starosta Radovan J., obvinený z prijímania úplatkov.

Starostov, primátorov a poslancov môže v sobotňajších komunálnych voľbách od 7. do 22. h voliť viac ako 4,4 milióna obyvateľov SR. Voliť sa bude v takmer 3000 obciach, mestách a mestských častiach. O kreslo starostu alebo primátora sa uchádza viac ako 1700 kandidátov. Do zastupiteľstiev sa bude voliť takmer 21.000 poslancov. Výsledky volieb do orgánov samosprávy obcí budú zverejnené na webovej stránke www.volbysr.sk.

 

Viac o téme: VoľbyMariankaVolby2018
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu