Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia prijala 8 podnetov týkajúcich sa podozrení z volebnej korupcie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Polícia prijala osem podnetov týkajúcich sa podozrení z volebnej korupcie, v štyroch z nich sa už začalo konať. Informoval o tom predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Bárány.

Štátna volebná komisia sa zaoberala doteraz podnetmi od komisií nižších volebným stupňov či občanov. "Sústreďujeme sa na tie podania, ktoré sa týkajú aktuálneho diania tam, kde je možné ešte usmerniť," uviedol Bárány. Podnetmi týkajúcimi sa financovania volebnej kampane sa bude komisia zaoberať na niektorom z ďalších zasadnutí.

Nových starostov, primátorov a komunálnych poslancov si v sobotu volia obyvatelia v takmer 3000 mestách a obciach. Voliť môže viac ako 4,4 milióna obyvateľov, a to plnoletí občania SR aj cudzinci. Hlasy možno odovzdať iba v mieste trvalého bydliska. Vo volebnej miestnosti sa občania SR preukazujú platným občianskym preukazom, cudzinci dokladom o pobyte pre cudzinca.

Otvorených je viac ako 6000 volebných miestností, pracuje v nich niekoľko desiatok tisíc ľudí. Otvorenie volebných miestností bolo podľa Báránya bezproblémové, na poriadok vo volebný deň dohliadajú aj policajné hliadky. Situácia je podľa neho pokojná.
 

Viac o téme: KorupciaKomunálne voľbyVolby2018
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu