Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kiska odovzdal svoj hlas v Poprade: FOTO Veľa mien bolo neznámych, zažil som aj rodinný lobing

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

POPRAD - V spoločnosti svojej manželky v sobotu v dopoludňajších hodinách odovzdal svoj hlas v komunálnych voľbách aj prezident SR Andrej Kiska. Vo volebnom obvode číslo 2. v Poprade si zvolil jednak primátora a zároveň aj poslancov do mestského zastupiteľstva. Ako sám priznal, pri študovaní zoznamu kandidátov mu bolo veľa mien neznámych a prvýkrát zažil aj „rodinný lobing“.

„V piatok sme veľmi poctivo s manželkou študovali zoznam kandidátov, v Poprade ich je myslím 64 na poslancov a dosť sme sa trápili s tým, koho voliť. Napriek tomu, že tieto voľby sú najosobnejšie, tak mnohých ľudí človek jednoducho nepozná. My osobne sme poznali možno 15 - 20 percent kandidátov,“ uviedol prezident na krátkom brífingu.

Andrej Kiska
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/liver Ondráš)

Prvýkrát som zažil silný rodinný lobing

V tejto súvislosti vyzval ľudí, aby si zvolili zástupcov podľa ich skutkov a nie podľa sľubov. „Zažil som prvýkrát aj silný rodinný lobing, pretože obe naše deti sa dozvedeli, že jedna z ich učiteliek kandiduje a viackrát mi pripomenuli jej číslo, aby som vedel, komu mám dať hlas,“ dodal s úsmevom Kiska.

Andrej Kiska
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/liver Ondráš)

V Poprade kandiduje na post primátora 11 kandidátov, dvaja sa ešte pred voľbami vzdali. Kiska s manželkou svoje hlasy odovzdali vo volebnom obvode č. 2, kde je dohromady takmer 800 oprávnených voličov a o hlasy do mestského parlamentu sa uchádza viac ako šesť desiatok ľudí.

Andrej Kiska
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/liver Ondráš)

„V každých voľbách sa rozhoduje o niečom inom, každé majú svoju atmosféru, teraz rozhodujeme o tom, kto sa stane primátorom alebo starostom, či poslancom v takmer 3000 mestách a obciach na Slovensku. Ide o veľa, ide o 4,5 miliardy z verejných zdrojov, ide o to, aké máme chodníky, kde sa čo stavia, aké máme parky, mestské cesty, základné školy, škôlky,“ zdôraznil prezident.

Andrej Kiska
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/liver Ondráš)

Upozornil tiež, že tieto voľby sú špecifické, keďže sú prvé od dramatických udalostí zo začiatku tohto roka. Narážal pritom na vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. „Sú to prvé voľby, v ktorých môžeme ukázať, ako si predstavujeme slušné a poctivé Slovensko,“ uzavrel Kiska.

Viac o téme: Komunálne voľbyAndrej KiskaVolby2018
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu