Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Podnety môžu voliči hlásiť aj na linke štátnej volebnej komisie

(Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - S podnetmi či otázkami k sobotňajším komunálnym voľbám sa môžu voliči obrátiť na viacero liniek. Ministerstvo vnútra zriadilo informačnú linku a k dispozícii je aj linka Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán, kde môžu hlásiť najmä podnety. Potvrdila to riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová.

"Dnes je mimoriadne k dispozícii aj osobitná linka štátnej komisie. Slúži najmä na podnety občanov v prípade, že by sa zistili nezákonnosti, problémy najmä vo volebných miestnostiach pri výkone volebného práva," uviedla Chmelová. Voliči môžu volať na čísla 02/4859 2020 alebo 02/4859 2021.

Rovnako sa môžu obrátiť na informačnú linku zriadenú ministerstvom vnútra. Zamestnanci ministerstva na nej poskytujú informácie, ktoré sa týkajú voličov, ich práv a povinností či informácie o organizačnom zabezpečení volieb. Informačná linka je prístupná od 7. do 22. h na telefónnych číslach 02/5094 2317 a 02/5094 2312.

Nových starostov, primátorov a komunálnych poslancov si v sobotu volia obyvatelia v takmer 3000 mestách a obciach. Voliť môže viac ako 4,4 milióna obyvateľov, a to plnoletí občania SR aj cudzinci. Hlasy možno odovzdať iba v mieste trvalého bydliska. Vo volebnej miestnosti sa občania SR preukazujú platným občianskym preukazom, cudzinci dokladom o pobyte pre cudzinca.

Viac o téme: Komunálne voľbyPodnetyVolby2018
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu