Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V prípade vraždy Kuciaka sa vynárajú nové informácie: Kočner v tom ostal len so Zsuzsovou

Pätica obvinených v prípade vraždy Jána a Martiny.
Pätica obvinených v prípade vraždy Jána a Martiny. (Zdroj: archív, topky, tasr)

BRATISLAVA - Zmenili taktiku? Okrem Zoltána Andruskóa a Miroslava Marčeka mal začať spolupracovať s políciou aj Tomáš Szabó. Je preto možné, že by nielen Andruskó, ale aj Szabó s Marčekom mohli byť vytýčení na samostatné konanie.

Podľa zdroja portálu Čas.sk mal Marček aj Szabó spolupracovať s políciou a preto by mali mať samostatné konanie. Na hlavnom pojednávaní by tak zostali len Marian Kočner a Alena Zsuzsová. Štvorici, na ktorú podaľ prokurátor obžalobu, hrozí za úkladnú vraždu doživotie. Jedným z dôvodov, prečo teda Marček so Szabóom spolupracujú môže byť aj to, že si chcú znížiť trest.

Ďalšie špinavosti v THREEME: Kočner si písal so Zsuzsovou o vražde Kuciaka, vypadnuté zuby a suma za popravu

Právni zástupcovia obžalovaných informáciu o rozdelení pojednávania zatiaľ nepotvrdili. „Túto informáciu neviem potvrdiť. To je veľmi skoro povedať v tomto štádiu,“ povedala pre portál obhajkyňa Tomáša Szabóa Ivana Kochanská. Marčekov advokát Martin Endrödy to odmietol komentovať. 

Dohoda s prokurátorom

Zoltán Andruskó sa v tomto prípade dohodol s prokurátorom na vine a treste, pričom od začiatku spolupracuje s políciou. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry  v pondelok na Špecializovaný trestný súd v Pezinku návrh na schválenie dohody o vine a treste s obvineným Zoltánom Andruskóm pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy.

Andruskó je obvinený zo sprostredkovania vraždy novinára Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Uzavretie dohody medzi prokurátorom a obvineným potvrdila obhajkyňa Lívia Kňažiková. O výške trestu nie sú zatiaľ oficiálne informácie. Obhajca poškodených Daniel Lipšic vysvetlil, že všetky zúčastnené strany sa dohodli, že to zatiaľ zverejňovať nebudú. Priblížil však, že Andruskóovi znížili trest o viac ako tretinu, keďže s políciou a prokuratúrou od začiatku spolupracoval a jeho výpoveď je kľúčová.

Viac o téme: VraždaJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu